Dtum
Login with Facebookk
1924 | Augusztus

Megnyilt a fascisták nemzeti kongresszusa

Róma, augusztus 3.
Ma nyitották meg Palazzo Veneziában a fascisták nemzeti kongresszusát. A megnyitáson, amelyen Mussolini miniszterelnökön kívül több miniszter és igen sok fascista szenátor és képviselő megjelent.

 

Mussolini beszédet mondott, amelyben a többi közt kifejtette, hogy a pártvezetőség és a miniszterelnökség kétféle eleme tulajdonképpen tökéletes egységet alkot. A sajtószabadságról szólva kijelentette, hogy a sajtószabadság tulajdonképen nincs korlátok közé szorítva. Semmiképpen sem kell sajnálni, hogy egyesek, akik kedvező időkben csatlakoztak a fascizmushoz, most eltávolodnak tőle, mert ezek az emberek nem is volnának képesek tovább is ezen az uton járni.


A fascizmusnak le kell ugyan mondania az erőszak eszközeiről, de nem szabad olyan tulzott szelídséggel eljárnia, hogy mások fölfegyverkezhessenek és arra kényszeríthessék, hogy kedvezőtlenebb körülmények között szálljon harcba.


A fascizmus egyetértést és kiegyenlítődést kiván, de a tulsó oldalon nem mutatkozik az ellenséges magatartás csökkenése. A fascizmusnak minden áldozatra és minden cselekvésre készen kell lennie a haza védelmére. Mussolinit a kongresszuson lelkesen ünnepelték.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98