Dtum
Login with Facebookk
1925 | Február

Freud professzor véleménye az idegnélküli emberről

Emlékezetes még az az affér, amely legutóbb Freud professzor, a hírneves bécsi orvostanár és Goldwyn, az amerikai filmkirály közt zajlott le. Goldwyn föl akarta kérni a világhirü osztrák tudóst, hogy álljon a mozifölvevőgép lencséje lé – és Freud professzor még csak fogadni sem volt hajlandó a filmkirály bejelentett látogatását…


Amibe megbukott Goldwyn, a filmkirály, az igen jól sikerült – Harry Pielnek, a világhíres filmszínésznek.


Igaz, hogy ő – mint az amerikai lapok a Freud-Goldwyn affér kapcsán megírják – ügyesebb formáját választotta céljai elérésének. Egész egyszerüen – mint páciens jelentkezett a nagynevű és tekintélyű orvosprofesszornál.


Ez a látogatás aztán külön, nem várt szenzációval végződött. Freud professzor ugyanis megállapította, hogy valósággal idegnélküli ember Harry Piel.


A német lapok most rámutatnak arra, hogy ez a legtermészetesebb magyarázata annak, hogy Harry Piel a világ legcsodálatosabb nyugalmával, sőt még a nyugalmat is megszégyenítő flegmával végzi bravuros és bámulatraméltó filmprodukcióit. Idegekkel rendelkező ember erre nem lenne képes – csak egy idegnélküli ember tudja végigcsinálni „Az idegnélküli ember” című Harry Piel-Gaumont filmattrakció hajmeresztő produkcióit.

 

A szenzációsan érdekes mese keretében lezajló eseményeket művészi szépségűre formálta a finomizlésű francia rendező. „Az idegnélküli ember” című filmattrakció, amely a filmgyártásnak is remeke, nálunk a Tiroli- és Phőnix-mozgókban kerül bemutatásra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sigmund Freud Harry Piel
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98