Dtum
Login with Facebookk
1926 | Február

MTK – ETC 5:2 (5:1)

Hungária-úti pálya. – 7000 néző. – Bíró: Salgó Imre.
MTK: Remete – Kovács dr., Senkey I. – Rebró, Kléber, Nádler – Demkó, Molnár, Opata, Bus, Senkey II.
ETC: Berecsky – Blau I., Papp – Schwartz, Mészáros, Domonkos – Thurza, Blau II., Ember, Krausz, Lakatos.

Két külön részre tagozódott a mérkőzés. Az első félidőben olyan játékmodorral lépett fel az MTK, amely a pár-év előtti klasszikus MTK-iskolából adott ízelítőt. A játéknak ebben a részében tehetetlen volt az ETC, amely azonban fokozatosan lábra kapott s nagyobb állóképességével vissza is szorította ellenfelét.

Az MTK fölénye azonban termékeny volt, míg az ETC fölényének idején kiütközött az MTK védelmének s az ETC csatársorának is több fogyatékossága.

Néhány perc tapogatódzással telik el és csak Senkey II. lövése foglalkoztatja Bereczkyt. A 9. percben Senkey II szabadrúgását Molnár váratlanul Busnak adja, aki 8 méterről védhetetlen sarkos gólt lő (1:0).

Gyors ETC lefutás után Remete Thurza, majd Blau II éles lövését védi szép elvetéssel. A 16. percben Demkó kornerét Bereczky kiüti, Nádler lapos lövése a játékosok közt a jobb sarokba siklik (2:0).

Demko és Senkey II. lövéseit kivédi Bereczky, majd a 22. percben az MTK trió szép összjátéka után Molnár a 16-os vonalról védhetetlen bombagólt lő a jobb felső sarokba (3:0).

A 25. percben Domonkos faultol. Molnár 20 méteres szabadrúgása irtózatos erővel zúdul a bal felső sarokba (4:0). Az ETC nem tud lélegzethez jutni. A 35. percben Opata fejjel Molnár elé stoppol, aki stoppolásból évek óta nem látott szép lövéssel a kapu ellenkező sarkába védhetetlen lapos gólt lő (5:0).

Csak most kezd lábra kapni az ETC, amely a belső trió gyors lefutása után Blau II védhetetlen felső sarkos lövésével gólt szerez (5:1).

A második félidőben csak néhány percig tart az MTK ereje, ezalatt Senkey II, majd Molnár kapufát lőnek. Az ETC fokozatosan felnyomul, de csatárai nem tudják kihasználni a helyzeteket.

A 35. percben Blau II labdájával végre Lakatos lefut, centerezését Krausz védhetetlenül belövi (5:2). Még egyszer szerezhetne gólt az ETC, de Krausz kapu mellé lő.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98