Dtum
Login with Facebookk
1929 | Január

Uj italmérési törvény készül

A képviselőház keddi ülésén tárgyalja a bornovellát.
A novella egyes rendelkezései ellentétes intézkedéseket tartalmaznak az italmérési törvénnyel és ezért Mayer földmivelésügyi miniszter érintkezésbe lépett Wekerlével és arra kérte, hogy az italmérési törvényt vegye revizió alá és igy szüntesse meg a fölmerült ellentéteket.

A pénzügyminiszter e kérés teljesitésére készségét jelentette ki és igy a pénzügyminiszteriumban hozzáláttak az italmérési törvény reviziójához, amit Mayer kérelmén kivül még egy fontos szempont, tudniillik az italmérési engedélyek kiadásának kérdése is indokol. Tudvalevő, hogy az italmérési jogot nem egy engedélyestől különböző politikai okok miatt vonták meg s több esetben vették el olyanoktól, akik tulajdonképpen semmiféle okot erre nem szolgáltattak.

A törvény reviziója most szabatosan fogja meghatározni azokat a deliktumokat, amelyek miatt a már egyszer megadott jogot a pénzügyi hatóságok visszavonhatják, egyuttal pedig intézkedéseket fog tartalmazni arra nézve is, hogy akiket komoly ok miatt fosztottak meg a joguktól, ujból engedélyhez juthassanak.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Novella
Szabóné Fricska Anna

A novella szót a jogalkotásban akkor használták, ha valamely összefoglaló jellegű törvény vagy törvénykönyv egyes rendelkezéseit új törvénnyel kiegészítették vagy módosították.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98