Dtum
Login with Facebookk
1929 | Március

III. ker. FC – Vasas 2:0 (0:0)

Üllői-út – 8000 néző, - Bíró: Magyar.

Még el sem kezdődik a mérkőzés, de máris bőven akadtak izgalmak. A pálya a vasárnapi olvadás után visszariasztó állapotban várta a csapatokat: sár, sár és sár mindenütt, csak itt-ott mutatkozott egy-egy szárazon maradt szigetecske.

Magyar bíró alaposan szemügyre vette a talajviszonyokat, aztán megállapította, hogy reális mérkőzést ezen a pályán nem lehet játszani és csak barátságos mérkőzést engedélyezett. Több se kellett a közönségnek, amely bajnoki pontokért menő küzdelemnek jött ki drukkolni. Parázs tüntetésbe fogott, úgy, hogy a bíró is jobbnak látta megváltoztatni álláspontját.

Ekkor azonban a Vasas jelentette ki, hogy erre a talajra nem engedi ki pehelysúlyú legénységét, hiszen azok egyszerűen beleragadnak a sárba. Künn tombolt a közönség, benn tárgyaltak az érdekeltek és végül is a közönség győzött: harmincöt perces késés után megjelentek a pályán a csapatok, hogy lejátsszák bajnoki mérkőzésüket.

A Vasas vezetősége azonban már előre megóvta a mérkőzést, amelynek izgalmai csak fokozódtak a kezdés után. Mindenki azt hitte ugyanis, hogy a nagy formában levő III. kerület lelépi a Vasast, ehelyett azonban a III. kerület szinte szóhoz sem jutott és a tempót kezdettől fogva a Vasas diktálta.

Alig játszottak tíz percig a csapatok, a Vasas már vagy öt gólhelyzetet – hagyott ki. És amint múltak a percek, úgy szaporodtak a Vasas – kihagyott helyzetei. A Vasas soha szerencsétlenebb körülmények között sem kapott még ki, mint vasárnap délután. Végig támadott, a szebb és jobb játékot is ő mutatta, a III. ker. FC éppen csak a – gólokat rúgta.

Heves Vasas-támadásokkal kezdődik a mérkőzés és tíz perc alatt három kornert érnek el. Tovább folytatódik a hatalmas, de eredménynélküli Vasas-fölény, a góllal kecsegetető helyzetekben azonban vagy Bader ront, vagy pedig a bravúrosan védő Neuhaus ment.

A 21. percben Fröhlich lő kapura, nagy kavarodás, lábról-lábra pattan a labda, a kaput azonban gondosan elkerüli. Csak nagy ritkán támad a III. ker. FC, akkor is kizárólag Dröszler oldalán. A 37. percben Konyor kitörés után lő Szulik kezébe. A 42. percben pedig Kovács megsérül és kiáll. Most már nyomasztó a Vasas-fölény, gól azonban nem esik.

A második félidőt budai támadások vezetik be, most már többet támad a III. kerület. A játékot azonban még mindig a Vasas irányítja. A 7. percben Remmer lövését, majd Fried bombáját fogja Neuhaus, már a Vasas-halfsor is gólra tör, azonban minden igyekezet hiábavalónak bizonyul.

A közönség már érzi, hogy beteljesedett a Vasas sorsa, amely állandó fölénye ellenére potyagóllal fog kikapni. És valóban: a 38. percen Drössler lefut, centerezését Schiller gurítva a kapura továbbítja és Szulik elnézi a méltóságteljesen gólba guruló labdát.

Hiába támad friss lendülettel a Vasas, a 44. percben 11-eshez jut a III. ker. és Senkey I. most már végérvényesen bebiztosítja a III. ker. szerencsés győzelmét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98