Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1929 | Március

III. ker. FC – Vasas 2:0 (0:0)

Üllői-út – 8000 néző, - Bíró: Magyar.

Még el sem kezdődik a mérkőzés, de máris bőven akadtak izgalmak. A pálya a vasárnapi olvadás után visszariasztó állapotban várta a csapatokat: sár, sár és sár mindenütt, csak itt-ott mutatkozott egy-egy szárazon maradt szigetecske.

Magyar bíró alaposan szemügyre vette a talajviszonyokat, aztán megállapította, hogy reális mérkőzést ezen a pályán nem lehet játszani és csak barátságos mérkőzést engedélyezett. Több se kellett a közönségnek, amely bajnoki pontokért menő küzdelemnek jött ki drukkolni. Parázs tüntetésbe fogott, úgy, hogy a bíró is jobbnak látta megváltoztatni álláspontját.

Ekkor azonban a Vasas jelentette ki, hogy erre a talajra nem engedi ki pehelysúlyú legénységét, hiszen azok egyszerűen beleragadnak a sárba. Künn tombolt a közönség, benn tárgyaltak az érdekeltek és végül is a közönség győzött: harmincöt perces késés után megjelentek a pályán a csapatok, hogy lejátsszák bajnoki mérkőzésüket.

A Vasas vezetősége azonban már előre megóvta a mérkőzést, amelynek izgalmai csak fokozódtak a kezdés után. Mindenki azt hitte ugyanis, hogy a nagy formában levő III. kerület lelépi a Vasast, ehelyett azonban a III. kerület szinte szóhoz sem jutott és a tempót kezdettől fogva a Vasas diktálta.

Alig játszottak tíz percig a csapatok, a Vasas már vagy öt gólhelyzetet – hagyott ki. És amint múltak a percek, úgy szaporodtak a Vasas – kihagyott helyzetei. A Vasas soha szerencsétlenebb körülmények között sem kapott még ki, mint vasárnap délután. Végig támadott, a szebb és jobb játékot is ő mutatta, a III. ker. FC éppen csak a – gólokat rúgta.

Heves Vasas-támadásokkal kezdődik a mérkőzés és tíz perc alatt három kornert érnek el. Tovább folytatódik a hatalmas, de eredménynélküli Vasas-fölény, a góllal kecsegetető helyzetekben azonban vagy Bader ront, vagy pedig a bravúrosan védő Neuhaus ment.

A 21. percben Fröhlich lő kapura, nagy kavarodás, lábról-lábra pattan a labda, a kaput azonban gondosan elkerüli. Csak nagy ritkán támad a III. ker. FC, akkor is kizárólag Dröszler oldalán. A 37. percben Konyor kitörés után lő Szulik kezébe. A 42. percben pedig Kovács megsérül és kiáll. Most már nyomasztó a Vasas-fölény, gól azonban nem esik.

A második félidőt budai támadások vezetik be, most már többet támad a III. kerület. A játékot azonban még mindig a Vasas irányítja. A 7. percben Remmer lövését, majd Fried bombáját fogja Neuhaus, már a Vasas-halfsor is gólra tör, azonban minden igyekezet hiábavalónak bizonyul.

A közönség már érzi, hogy beteljesedett a Vasas sorsa, amely állandó fölénye ellenére potyagóllal fog kikapni. És valóban: a 38. percen Drössler lefut, centerezését Schiller gurítva a kapura továbbítja és Szulik elnézi a méltóságteljesen gólba guruló labdát.

Hiába támad friss lendülettel a Vasas, a 44. percben 11-eshez jut a III. ker. és Senkey I. most már végérvényesen bebiztosítja a III. ker. szerencsés győzelmét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A szétnyiló híd A szétnyiló híd
Londonnak egyik érdekes látványossága a Tower.hid, a mely nemcsak...
Erzsébet királynénk meggyilkolásáról Erzsébet királynénk meggyilkolásáról
Rómából jelentik, hogy Ciancabilla a ki vezetője volt azoknak a...
Kafka Margit síremléke Kafka Margit síremléke
Június 11-én, vasárnap délben avattuk fel a farkasréti temetőben...
Orosz balett Orosz balett
Abból a dús programmból, amely az utolsó húsz évnek egyik legszebb,...
Az alvajáró merénylő Az alvajáró merénylő
Rendkívül érdekes válóperben ítélkezett nemrégiben az egyik...
Mihajlovics Sándor orosz nagyherczeg látogatása Bulgáriában Mihajlovics Sándor orosz nagyherczeg látogatása Bulgáriában
A Balkán-félszigeten megint napirenden vannak az olyan jelenségek,...
A szultán biztonsága A szultán biztonsága
A fejedelmek és államfők ellen elkövetett merényletek következtében a...
Van-e hát nyelve a lánchídi oroszlánnak? Van-e hát nyelve a lánchídi oroszlánnak?
A Széchenyi Istvánról elnevezett budapesti Lánchidat 1839-1849 között...
A csiszolt gyémánt válsága A csiszolt gyémánt válsága
A gyémántról egykor azt tanitották, hogy mindent karcol, de őt nem...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98