Dtum
Login with Facebookk
1929 | Március

III. ker. FC – Vasas 2:0 (0:0)

Üllői-út – 8000 néző, - Bíró: Magyar.

Még el sem kezdődik a mérkőzés, de máris bőven akadtak izgalmak. A pálya a vasárnapi olvadás után visszariasztó állapotban várta a csapatokat: sár, sár és sár mindenütt, csak itt-ott mutatkozott egy-egy szárazon maradt szigetecske.

Magyar bíró alaposan szemügyre vette a talajviszonyokat, aztán megállapította, hogy reális mérkőzést ezen a pályán nem lehet játszani és csak barátságos mérkőzést engedélyezett. Több se kellett a közönségnek, amely bajnoki pontokért menő küzdelemnek jött ki drukkolni. Parázs tüntetésbe fogott, úgy, hogy a bíró is jobbnak látta megváltoztatni álláspontját.

Ekkor azonban a Vasas jelentette ki, hogy erre a talajra nem engedi ki pehelysúlyú legénységét, hiszen azok egyszerűen beleragadnak a sárba. Künn tombolt a közönség, benn tárgyaltak az érdekeltek és végül is a közönség győzött: harmincöt perces késés után megjelentek a pályán a csapatok, hogy lejátsszák bajnoki mérkőzésüket.

A Vasas vezetősége azonban már előre megóvta a mérkőzést, amelynek izgalmai csak fokozódtak a kezdés után. Mindenki azt hitte ugyanis, hogy a nagy formában levő III. kerület lelépi a Vasast, ehelyett azonban a III. kerület szinte szóhoz sem jutott és a tempót kezdettől fogva a Vasas diktálta.

Alig játszottak tíz percig a csapatok, a Vasas már vagy öt gólhelyzetet – hagyott ki. És amint múltak a percek, úgy szaporodtak a Vasas – kihagyott helyzetei. A Vasas soha szerencsétlenebb körülmények között sem kapott még ki, mint vasárnap délután. Végig támadott, a szebb és jobb játékot is ő mutatta, a III. ker. FC éppen csak a – gólokat rúgta.

Heves Vasas-támadásokkal kezdődik a mérkőzés és tíz perc alatt három kornert érnek el. Tovább folytatódik a hatalmas, de eredménynélküli Vasas-fölény, a góllal kecsegetető helyzetekben azonban vagy Bader ront, vagy pedig a bravúrosan védő Neuhaus ment.

A 21. percben Fröhlich lő kapura, nagy kavarodás, lábról-lábra pattan a labda, a kaput azonban gondosan elkerüli. Csak nagy ritkán támad a III. ker. FC, akkor is kizárólag Dröszler oldalán. A 37. percben Konyor kitörés után lő Szulik kezébe. A 42. percben pedig Kovács megsérül és kiáll. Most már nyomasztó a Vasas-fölény, gól azonban nem esik.

A második félidőt budai támadások vezetik be, most már többet támad a III. kerület. A játékot azonban még mindig a Vasas irányítja. A 7. percben Remmer lövését, majd Fried bombáját fogja Neuhaus, már a Vasas-halfsor is gólra tör, azonban minden igyekezet hiábavalónak bizonyul.

A közönség már érzi, hogy beteljesedett a Vasas sorsa, amely állandó fölénye ellenére potyagóllal fog kikapni. És valóban: a 38. percen Drössler lefut, centerezését Schiller gurítva a kapura továbbítja és Szulik elnézi a méltóságteljesen gólba guruló labdát.

Hiába támad friss lendülettel a Vasas, a 44. percben 11-eshez jut a III. ker. és Senkey I. most már végérvényesen bebiztosítja a III. ker. szerencsés győzelmét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Károlyi miniszterelnök még nem döntötte el, hogy marad vagy távozik Károlyi miniszterelnök még nem döntötte el, hogy marad vagy...
Károlyi Gyula gróf miniszterelnök szombaton Bethlen István gróffal...
Gyorsvonati sebességgel száguldó hajó a Dunán Gyorsvonati sebességgel száguldó hajó a Dunán
Nagy meglepetés volt a nagyközönség számára, amikor néhány nap előtt...
A békés megoldás kudarca súlyos világbonyodalmakra vezethet A békés megoldás kudarca súlyos világbonyodalmakra vezethet
Az amerikai kormány terjedelmes jegyzékben válaszolt a...
Petőfi nem Kiskunfélegyházán, nem Szabadszálláson, hanem Kiskőrösön született Petőfi nem Kiskunfélegyházán, nem Szabadszálláson, hanem Kiskőrösön...
Petőfi Sándort három város tekinti a maga szülöttének: Kiskőrös,...
Caracciola soha többé nem versenyezhet… Caracciola soha többé nem versenyezhet…
Zürichből érkezett jelentés közli a szomorú hírt, amelyet a...
Megálljuk-e helyünket a világversenyben? Megálljuk-e helyünket a világversenyben?
Schandl Károly dr. földmívelésügyi államtitkár legutóbb rendkívül...
A Röntgen-sugarak számára minden átlátszó A Röntgen-sugarak számára minden átlátszó
A természet titkainak, csodáinak a megismerésében nagyot haladt az a...
Példátlan botrány a káposztásmegyeri lóversenyen Példátlan botrány a káposztásmegyeri lóversenyen
Húsvét vasárnapján a káposztásmegyeri lóversenypályán rendezte meg...
A titkos terv: gyenge Németország
A francia politika stratégiai célja Németország megroppantása, vagyis...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98