Dtum
Login with Facebookk
1929 | Október

Fém Zeppelin

Évek, sőt évtizedek óta folyik a versengés a repülőgép és a léghajó között. A világháborúban a gyorsabb mozgású és biztosabban irányítható repülőgépek arattak nagyobb sikert és a háborút követő időkben is ebben az irányban fejlődött tovább az aviatika.

A németek azonban makacsul és szívósan kitartottak a Zeppelin mellett, amelyet elejétől fogva nemzeti ügynek tekintettek és nagy büszkeséggel írták sikereik számlájára Eckener kapitány hatalmas léghajójának valóban diadalmas világkörüli útját.

A Zeppelin ragyogó útja arra vall, hogy még mindig nem dőlt el véglegesen a repülőgép és a léghajó között folyó nemes versengés. Még mindig nem lehet biztosan tudni, melyiké a jövő; melyik fogja véglegesen megoldani az emberi repülés minden problémáját.

A világkörüli út nagy sikerén kívül más biztató jel is szól a Zeppelin jövője mellett. Amerika, a praktikus Amerika óriási dolláráldozatok árán kolosszális méretű Zeppelint épített még pedig - tiszta fémből. Az óriási fémléghajót, amelynek „ZMC-2” a neve és amely a világ legelső kizárólagosan fémből készült Zeppelinje, már ki is próbálták a legnagyobb sikerrel és már át is adták az Egyesült-Államok katonai repülőszervezetének.

A fém-Zeppelin óriási előnyei már az első kísérletek alkalmával megnyilvánultak. Sokkal gyorsabb járatú minden eddigi kormányozható léghajónál, irányítását csak igen kis mértékben befolyásolják a széljáratok és biztonsága szinte tökéletes.

Az Egyesült-Államok hadügyi kormánya még három ilyen fémóriást rendelt és előreláthatóan egész fém-Zeppelinparkot rendez be magának. A dolog természetéből következik, hogy a többi nagyhatalmak is ellátják magukat ilyen kitűnően bevált kormányozható léghajókkal, mert egyik sem akar elmaradni a másik mögött az újítások terén ...

A Zeppelin, ezúttal fémből megépített formájában, újabb nagy sikert ért el és e pillanatban még nem lehet tudni, hogy ez a nagy és komoly eredmény milyen irányban fogja befolyásolni az aviatika fejlődését és jövőjét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fémből épült Zeppelin Fém-Zeppelin gépterme
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98