Dtum
Login with Facebookk
1930 | December

Kígyó-szanatórium

Ilyen is van már. Kígyó-szanatórium, ahol jóltartják, gondosan ellátják a legveszedelmesebb fajtájú, mérges kígyókat. Természetesen nem a kígyók, hanem az emberiség érdekében. Ezekben a furcsa szanatóriumokban ugyanis a halálos kígyómarás elleni szérumot termelik az orvosok és tudósok. Ez a szérum pedig nem más, mint maga a veszedelmes kígyóméreg, mely az embert immunissá teszi a mérgezéssel szemben.

A kígyó-szanatóriumokban tehát féltve őrzik, dúsan táplálják a veszedelmes hüllőket, hogy minél több mérget, minél több gyógyszert szolgáltassanak az emberiség számára. Ilyen kígyó-szanatóriumok főként Indiában és Amerikában vannak. Indiában a kígyómarás áldozatainak száma évente húszezer közel jár és a megmartak húsz százaléka, tehát négyezer ember belepusztul a mérgezésbe.

Ugyanilyen a helyzet Dél-Amerika államaiban, ahol szintén rengeteg áldozata van évről-évre a kígyómarásoknak. Érthető tehát, hogy ezeken a vidékeken létesítették a szénumtermelő kígyó-szanatóriumokat, amelyek között az indiaiak is igen híresek, de a világ legkitűnőbb ilyen intézete a braziliai „Serpentario”.

Sao Paulo város közelében van ez a hatalmas intézet, melynek parkjában száz és száz „kígyópalotá”-ban találnak kényelmes otthonra a legrettegettebb kígyófajták. Valóságos kígyóparadicsom ez, ahol a legnagyobb jólétben fejlődnek és szaporodnak az emberiség legveszedelmesebb ellenségei. Amikor aztán egy-egy kígyó méregzacskójában összegyűlt a veszedelmes anyag, egy kis operatív avatkozásra kerül a sor.

A kiszemelt kígyót a műtőterembe viszik, ahol a sebészorvos a méregzacskó tartalmát eltávolítja és edényben fogja fel. Az így nyert friss kígyóméregből készítik a kígyómarás elleni szérumot, amely már emberéletet mentett meg a pusztulástól. Az érdekes intézetben a legváltozatosabb kísérletek folynak.

A kígyóméreggel majmokat, nyulakat és patkányokat oltanak be és ugyancsak különféle állatokon próbálják ki először a szérumokat. A legtöbb kígyófajta mérge ellen megtalálták már a szérumot, de vannak még egyes kobrafajták, amelyeknek marása ellen nem tudták még felfedezni a biztos ellenszert.

A kísérletek olyan lankadatlan szorgalommal folynak és a teljes sikerért olyan kiváló orvosok és vegyészek küzdenek, hogy megvan a remény a teljes győzelemre: az emberiség rövidesen megszabadul a kígyómarás halálos veszedelmeitől. A tudomány egyre biztonságosabbá teszi az emberi életet.

A műtőteremben megnyitják a kígyó méregzacskóját és a kiömlő méregből készítik a szérumot, kígyómarás ellenszerét.

(folyt. köv.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kígyószanatórium A kígyó mérgéből készül a szérum
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98