Dtum
Login with Facebookk
1930 | Május

Tardieu vasárnap a francia frontharcosok lyoni kongresszusán válaszolt Mussolininak

Páris, május 18.
A francia volt frontharcosok Lyonban vasárnap megtartott kongresszusán Tardieu miniszterelnök, aki mint kapitány maga is a fronton küzdött, nagy beszédet mondott. A banketten mintegy háromezren vettek részt.


- Én vagyok Franciaország első frontharcos miniszterelnöke – kezdte Tardieu. – Ez annyit jelent, hogy az állam vezetését most az a generáció vette át, amely már kiállta a világháboru nagy tüzkeresztségét. A frontharcosok az ellenséges támadás visszaverése után most ujból egyesültek, hogy megőrizzék a szolidaritás szellemét és érvényrejuttassák a külső és belső béke megvalósítására irányuló akaratukat. Franciaország továbbra is számít a frontharcosok munkájára, mert velük akarja megvalósítani a béke nagy müvét. Az európai nemzetek – győzők és legyőzöttek – egyazon bajok miatt szenvednek. Valamennyien sulyos anyagi és véráldozatokat hoztak a háboruban. A nemzetiségi elv elaprózta a gazdasági egységeket. Franciaországra hatalmas békemunka vár, meg akarja szervezni a jogot az emberek és a népek számára.


Tardieu beszédét ugy fogják föl politikai körökben, hogy válasz Mussolininak Livornóban és Firenzében elmondott két harcias beszédére.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Tardieu Mussolini
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98