Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1932 | Január

Az árszinvonal minél erőteljesebb leszállitásával ellensulyozni a vásárlóképesség csökkenését!

Tul vagyunk a karácsonyi és ujévi ünnepeken, amelyektől a kereskedelem az üzleti forgalom erősebb föllendülését várta. Most, az ünnepek elmultával, ujra nyakunkon vannak a szürke hétköznapok a maguk nyomasztó gondjaival, gazdasági válságával, a közönség vásárlóerejének és fogyasztóképességének csökkenésével, amely változatlanul sulyos megpróbáltatásoknak teszi ki az egyébként is roskadozó kereskedőket.

Érthető tehát, hogy a kereskedelem létföntartási ösztöne folytán ujult erővel veti be magát az üzleti életbe és mindent elkövet, hogy a kissé megnövekedett karácsonyi forgalom idejét, amennyire lehet, kitolja és olcsó vásárok rendezésével megkönnyitse az árubeszerzés lehetőségét a vásárlóközönség részére.

Alkalmunk volt erről a kérdésről beszélni Tarján Vilmossal, a Köztisztviselők Fogyasztási Szövetkezete vezérigazgatójával, aki érdekesen mutatott rá a kereskedelem nagy erőfeszitéseire és teendőire ezekben a nehéz időkben: 

– Ma valóban mindent el kell követnünk – mondotta többek között Tarján vezérigazgató –, hogy eredményesen birkózhassunk meg a szokatlanul válságos viszonyokkal. Szerintem ennek egyetlen sikerre vezető módja van: minél olcsóbb árakkal operálni és minél jobban lehetővé tenni, hogy a fogyasztóközönség beszerezhesse mindazt, amire szüksége van. Ha volt valaha idő, amikor a kereskedelemnek az önmérséklet és elsősorban a fogyasztók érdekeit szem előtt tartó üzletpolitika magasabbrendü szempontjait kellett követni, ugy a mai idők mindenesetre azok. Ma, véleményem szerint, az egyetlen jó üzlet: a legjobbat legolcsóbban adni s ezáltal módot nyujtani a vásárlóközönségnek, hogy áruszükségletét beszerezhesse. 

– A vezetésem alatt álló szövetkezet kötelékébe tartozó Köztisztviselők Árucsarnoka például – számolva a köztisztviselőtársadalom illetménycsökkentésével s megnehezült anyagi helyzetével – szintén szigoruan ennek a közérdekü üzletpolitikának a szellemében jár el és az Árucsarnok valamennyi osztálya ennek a mindennél fontosabb üzleti elvnek megfelelően dolgozik. Lehetőséget nyujt erre most főleg az a körülmény, hogy a szövetkezet – racionalizálási okokból – megszüntette vidéki ruházati áruházait és az ott fölszabaduló árukészleteket Kossuth Lajos-utcai árucsarnokában összpontositotta. Ezzel lehetővé vált, hogy a Köztisztviselők Árucsarnoka rendkivül leszállitott árakkal, több hétre terjedő olcsó áruvásárt inditson meg, amelynek keretében hetenként más-más árucsoport cikkeit hozza forgalomba a lehető legolcsóbb árakon. A Köztisztviselők Árucsarnokának ez a többhetes vásári ciklusa január 11-én kezdődik és nagyarányuságával, gazdag áruraktárával, valamint olcsó áraival remélhetőleg el fogja érni kitüzött célját. Azt a célt, hogy kedvező bevásárlási alkalomhoz juttassa a köztisztviselőtársadalomnak és polgári középosztálynak amugy is elég sok gonddal küzdő tagjait. A szövetkezet füszerárudáiban is igyekezni fog a jövőben minél több olcsó áruakciót rendezni. 

– Én ma csak egyetlen reális programot látok a kereskedelem részére: a válságos időket és a közönség erősen lecsökkent vásárlóképességét az árszinvonal leszállitásával, az árak olcsóbbitásával, szóval egy közérdekübb és kevésbé önző üzletpolitika inaugurálásával ellensulyozni. Ez hasznot fog jelenteni a vevőközönségre, de a kereskedőkre is, mert csak ezen az uton látom elérhetőnek az üzleti forgalom megtartását.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Labdarúgó-sportunk 1905-ben. Az 1905.évi másodosztályu csapatok Labdarúgó-sportunk 1905-ben. Az 1905.évi másodosztályu csapatok
Korábbi számunkban a bajnoki csapaton kezdtük az idei másodosztályu...
Az albán főváros Az albán főváros
Javában szóltak még az ostromló agyúk Sikutari alatt, és Durazzo...
A drótnélküli táviró vasuti szolgálatban A drótnélküli táviró vasuti szolgálatban
A kor fejlődése magyarázza, hogy szinte hihetetlen méretekben hódit...
Félni jó, de megijedni nem kell! Félni jó, de megijedni nem kell!
Négyszáz évvel ezelőtt írta le Erasmus Rotterdamus a halhatatlan...
„ A rózsalovag.” „ A rózsalovag.”
Zenés játék 3 felvonásban. Irta Hofmannsthal Húgó, zenéjét Strauss...
A Dróttalan a háborúban A Dróttalan a háborúban
Alig van olyan technikai találmány manapság, amely ne szolgálná a...
Erdei Ferenc belügyminiszter nyilatkozik Erdei Ferenc belügyminiszter nyilatkozik
Országszerte nagy érdeklődéssel kísérik az államrendőrség...
A transzváli aranybányák A transzváli aranybányák
Nagy az aggodalom, hogy mi lesz a transzváli aranybányákkal,...
Mozdony nélküli vasút Mozdony nélküli vasút
Mozdony nélküli vasutakat tervez Halford angol mérnök a pályatestnek...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98