Dtum
Login with Facebookk
1933 | Szeptember

Ferencváros – III. ker. FC. 4:0 (1:0)

Sárosi briliáns centercsatár játéka

Nagyszombatutcai sporttelep, 5000 néző. Bíró: Majorszky
A Ferencváros Óbudán kezdte meg az őszi futballszezónt. Ennek megfelelően nagy volt az érdeklődés. A nézők, különösen az új szerzemény, Mooré premierjére voltak kíváncsiak, aki centerfedezetet játszott.

Kint a pálya előtt sok autó és a közönség sorban állása jelezte, hogy bent érdekes esemény készül. Dörgő taps fogadta a Ferencvárost, míg az óbudaiak körben állottak a pálya közepén és kezüket felemelve üdvözölték a közönséget. Amikor Majorszky sípjába fújt, egyszerre harsant fel mindkét oldalról:
– Tempó Fradi!
– Tempó Kerület!


A Ferencváros nagy iramban kezdte a mérkőzést és már az első percekben kitűnt Sárosi pompás center-csatárjátéka. A magyar futballsportnak ez a legnagyobb tehetsége szemet gyönyörködtetően kezelte a labdát, stílusos, szép, trükkös játéka mindenkit elragadott. Sárosi leadásai és kitörései folytán újabb és újabb támadások indultak meg Óbuda kapuja ellen.

A labda azonban ide-oda pattogott és csak nem akart utat találni a kapuba. A ritka óbudai ellentámadásoknál Egri tűnt ki irányításával. Az állandó ferencvárosi támadások után egyszerre egy öblös hang hallatszott a tribünről:
– Moóré mozogj, vagy add vissza a tízezer pengőt…

És ebben a pillanatban Moóré elvette a labdát Lutztól, átadta Toldinak, aki két-három lépést tett előre és azután 20 méterről védhetetlen gólt lőtt. A labda a felső kapulécről pattant be a hálóba. Mindjárt ezután Kemény lefutása után Sárosi a kifutó kapus mellett a sarokba irányította a labdát, amely azonban az oldalkapufáról visszapattant.

Most ritka jelenet következett: Sárosi szökteti Tánczost, aki lefut, középre adja a labdát Toldi nagy irammal beleszalad az akcióba, de elhibázza és bezuhan a kapuba. Ugyanakkor Sárosi elfogja a labdát és gólt lő… A bíró azonban érvényteleníti ezt a gólt, miután Toldi bent tartózkodott a kapuban és ezzel zavart a kapust.

Izgalmas percek következtek. Az eredménytelen ferencvárosi támadások után a III. ker. FC veszélyes akciókat indított. A humorról az óbudai Fenyvesi gondoskodott, aki a pálya szélén felugrott a labdáért, nem vette észre, hogy közben a vonalon túljutott és összefejelt az inspekciós rendőrrel.

Parádé akció: Toldi háttal áll a kapunak és úgy lövi meg a labdát, de Dénes fogja. A második félidőben a ferencvárosi fedezetsor sokáig „átjáróház”. Az óbudai csatárok kényük-kedvük szerint átmehetnek…

Később azonban megint fokozatosan felnyomul a Ferencváros, Sárosi csodás akciói révén egymást követték a gólhelyzetek, közben a határbíró vaskos tévedése miatt kis vihar tört ki. A huszonötödik percben Táncos beadása után Toldi belőtte a Ferencváros második gólját.

A labda a kapussal együtt zuhant a kapuba. Dénes rosszul lett és pár percig Bíró védett. Be is szedett egy gólt. Ezt Sárosi lőtte. A negyvenharmadik percben Székely beállította a végeredményt.

A Ferencvárosban Sárosin kívül Korányi, Háda, Lázár, Kemény, Toldi és Táncos érdemel dicséretet. Az óbudaiaknál Bíró, Egri és Blaskó volt a legjobb, Majorszky, aki egyike a legjobb futballbíráknak, ez alkalommal gyengébb teljesítményt nyújtott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98