Dtum
Login with Facebookk
1935 | Szeptember

Őszinte bírálat az első vígszínházi bemutató színpadi és nézőtéri ruháiról

Érdekelte újságunkat, milyen divatképet nyújt a Vígszínház idén nyitó darabjának nézőtere. Beszéljünk először is az új darab színpadi ruháiról, így különösen Lázár Mária toalettjeiról.

Nagyon szép fekete kreppszatén estélyiruhája.Ez a ruha összpontosítja a mai divat minden részletét. A legfestőibben Maggie Ruff vörösbársony ruhájában nézett ki. Sajnálattal láttuk azonban, hogy ehhez a ruhához fekete bőrcipőt viselt! Sokkal megfelelőbb lett volna fémbrokát, vagy a ruha színével egyező cipő. Zöld szövetruhája Vionet-modell. A két kékrókát nagyon eredetien viselte ehhez a ruhához.

Muráti és Dayka ruhái teljesen alkalmazkodnak a darab levegőjéhez. Perzcel Zita ruháiról nincs sok mondani valónk, mert szerepköre nem kívánt divatosabb toaletteket. Viszont nem titkolhatjuk, hogy szerepéhez szemöldöke és hajviselete túlmondain és mint szigorú leánynevelő intézet növendéke, olyan merész hasított szoknyákat viselt, különösen a harmadik felvonásban, amilyent ilyen alkalommal leérettségizett növendékek nem viselhetnek.

Divatszempontból színesebb és hálásabb területet jelent számunkra a Vígszínház premier hölgyközönségnek képe.

Egyik legjobb estélyi toalettet báró Herczog Andrásnén látták. Egyszerű szabású új celophan anyagból készült estélyiruhában volt, mely tökéletesen érvényre juttatta kitűnőalakját.

Gróf Bethlen Margit fekete uszályos ruháját a vállán két klipsz díszítette igen előnyösen. Különösen eredeti volt a ruha öve, amely koráll, világoszöld és antilopból volt összeállítva.

Szitovszky Tiborné fekete estélyiruhát viselt, rövid ezüst cobollyal díszített kabáttal. Frizurája külön figyelmet érdemel. Egész sima, csak egy-két hullám, de az is úgy hatott, mintha természetes hullám lett volna. Kitűnően festett Halászy Lászlóné fekete-fehérpettyes organza ruhájában, zöld övvel és a kivágásban kis fehér gardéniákkal.

Feltűnt a proszcéninum-páholyban Szurday Róbertné stílusos sinétaft ruhája, csodálatosan szép ékszerekkel. Üdén és frissen hatott Simon Böske kismintás, rövidujjas taft ruhában. Általában meg kell állapítanunk, hogy sok taft ruháit viseltek, így Richter Lászlóné, Klinger Zsuzsát láttuk igen ízléses taft ruhában.

Írni kell egy amerikai hölgy Mrs. J. D. Waiss amerikai bankár felségének toalettjéről, ez borvörös estélyiruha volt, nagyon hosszú szárnyakkal, tűrkizklipszekkel és övcsattal. (A feltűnően jól sikerült ruhát Pesten készíttette az amerikai hölgy.) Balla Lícit a nézőtér első sorában Palilettes estélyiruhában és divatos kapucniban látták.

Érdekes volt Kaszab Elemérné, aki csinos lila köppenyt viselt. Igen választékosan nézett ki Strasser Richárdné: fuxiavörös creperomain anyagból készült estélyiruhájában, melynek egyetlen dísze briliáns klippse volt smaragd kővel. A ruhát hosszú sötétlila bársonykep takarta. Stílusos volt Lóránd Endréné vörös, Ungár Kató fekete estélyiruhája, piros tüll sállal és virágokkal. Lampel Lea szürkéskék estélyiruhája, ezüstzsinóros övvel és nyári hermelin belépővel.

Külön meg kell dicsérnünk a volt szépségkirálynő frizuráját mely egyik legjobb fej volt a nézőtéren. Füle fölött egy-egy rolni, különben egész sima és hátul egész rövidre vágva. Végeredményben a divattudósító megállapítja, hogy szezonnyitónak sokkal többet kaptunk, mint amennyit vártunk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Dayka Margit Muráti Lili
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Norvég gyorskorcsolyázó verseny Norvég gyorskorcsolyázó verseny
Norvég nemzeti gyorskorcsolyázó versenyt rendeztek a minap...
Növekszik a zavargások száma Növekszik a zavargások száma
Az aratás beálltával ismétlődnek az aratók és munkaadók közt azok az...
Miből élnek a tengerhajózási társaságok budapesti irodái? Miből élnek a tengerhajózási társaságok budapesti irodái?
A Baross-téren hetenkint uj kivándorlási irodák nyilnak meg. A háboru...
Az amszterdami olimpiász első napja Az amszterdami olimpiász első napja
Az 1924. évi párisi olimpiászon katasztrofális vereségek érték az...
Garami Ernő a jobboldali és baloldali diktaturáról Garami Ernő a jobboldali és baloldali diktaturáról
Garami Ernő, aki a napokban tért vissza Budapestre, a...
A Péntek - család működése az anyakönyvi hivatalban A Péntek - család működése az anyakönyvi hivatalban
Méltón illeszkednek a keretebe Péntek József főjegyző uramról szóló...
Világszenzáció az új amerikai harisnya-fonal Világszenzáció az új amerikai harisnya-fonal
A női harisnya gyártása terén az Egyesült Államokban forradalmi...
Ismét folyik a munka a Berndorfi Fémárugyár magyar fióktelepén Ismét folyik a munka a Berndorfi Fémárugyár magyar fióktelepén
A minőségi evőeszközöket régebben nagyobbrészt külföldről, főleg...
A kerékpáros szezon végén A kerékpáros szezon végén
Ha a körülbelül 30 egyleti zárt versenyt figyelmen kívül hagyjuk is,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98