Dtum
Login with Facebookk
1936 | Április

Királyi hatalmat követel a kormányzónak Bethlen

Szigetvár, április 5.

- Amikor látom, hogy a kormány omnipotenciáját napról-napra gyarapítja, elengedhetetlenné vált, hogy a kormányzói jogkör abban a körben állíttassék vissza, amellyel a magyar államfő akkor rendelkezik, amikor király állt az ország élén.


Kikerülhetetlen, hogy az a felsőház, amely nem az, ami régen volt, - mert ma a gazdasági és kulturális élet tényezői vannak ott – paritást ne kapjon azzal a képviselőházzal, amely képviselőházban a kormány tiltott eszközök segítségével is szedi össze a maga többségét.


Még az ősszel kell, hogy a kormány benyujtsa ezt a két törvényjavaslatot, ha azt akarja, hogy ebben az országban a nyugalom helyreálljon, mert ez az egyedüli biztosíték közjogi meglepetések ellen, amely közjogi meglepetésektől mindenki, aki egy kicsit belenéz a dolgokba, ebben az országban fél.


Kapcsolatos ezzel a titkos választójog törvénybeiktatása, éspedig a becsületes titkos választójog törvénybeiktatása, amelynek intézkedéseivel biztosítani kell azt, hogy az ország házában ennek a népnek szine-java, olyan képviselők gyűlhessenek össze, akik tehetségüknél, jellemüknél és tapasztalataiknál fogva alkalmasak arra, hogy ezt az országot vezessék és irányítsák.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gróf Bethlen István Horthy Miklós
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98