Dtum
Login with Facebookk
1936 | Június

Olaszország nem alkuszik

Róma, június 29.
Olaszországban izgalmat keltettek azok a hírek, hogy a népszövetség esetlen úgy dönt, hogy a népszövetségi tagállamok nem ismerik el Abesszínia meghódítását. A Stampa a legélesebben tiltakozik ez ellen és megállapítja, hogy a népszövetség nem illetékes az annezió elismerése vagy megtagadására.


Minden államnak magának kell eldöntenie, hogy elismerik-e az olasz hódítást vagy sem. Olaszország nem tűri, hogy a Népszövetség megcsorbítsa jogait és nem megy bele semmiféle alkuba.

 

Az olasz kormány emlékiratát Abesszínia meghódításáról már átnyujtották Genfben. Olasz diplomáciai körökben nem tartják kizártnak, hogy az emlékirat hatása alatt a Népszövetség kimondja Abesszínia népszövetségi tagságának megszünését és nem engedi többé felszólalni Abesszínia megbízottját, azzal az indoklással, hogy az abesszín császárság megszűnt és a négusnak nincs több joga képviselőt küldeni a Népszövetségbe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Genfben öt semleges állam (Norvégia, Hollandia, Dánia, Svédország, Finnország) képviselői összeültek az olasz-abesszín kérdés megbeszélésére Badoglio marsall megérkezik Rómába. A kelet-afrikai olasz csapatok főparancsnokát Abesszínia alkirályává nevezték ki Az Európába visszatért Badoglio helyébe Graziani tábornagy lett az abesszín alkirály Gróf Galeazzo Ciano, Mussolini veje lett az új külügyminiszter A négus Londonba érkezett. Az elmenekült Hailé Szelasszié császárt virágcsokorral fogadják
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98