Dtum
Login with Facebookk
1937 | Július

A városházi protekció-botrány

Városházi körökben úgy tudják, hogy a kormánypárt fővárosi szervezete éppen úgy, mint az ellenzéki pártok, távolállanak az egész protekciós botránytól, mert semmiféle befolyást nem gyakoroltak a tanügyi kinevezésekre.

 

Beszéltünk az ügyről Bródy Ernő képviselővel, a városházi ellenzék vezető tagjával, aki a következőket mondotta munkatársunknak:
- Az a hír, hogy a városházi polgári ellenzék rendkívüli közgyűlést akarna összehívni a tanügyi kinevezések ügyében, nem felel meg a valóságnak. A fővárosi törvény nem ad módot a nyári szünetben rendkívüli közgyűlés összehívására, de ettől eltekintve, mi a kinevezések körül támadt botrányt nem az önkormányzat belső ügyének, hanem a hivatalos városháza és a kultuszkormány családi háborúságának tekintjük.


Bármennyire hívei vagyunk is az önkormányzatnak, nem helyteleníthetjük, hogy a főpolgármester és kultuszkormány állást foglal a protekció érvényesülése ellen.


Mennél inkább híve valaki az önkormányzatnak, annál inkább kell tiltakoznia a kicsinyes „adok-veszek” rendszer és a „kéz kezet mos” gazdálkodás ellen. Éppen a protekciónak az érvényesülése, a hivatali poziciók betöltése körül tapasztalt pártpolitikai kontingentálás tette lehetővé az autonómia megcsorbítását.

 

Amikor a kormány azt kívánja, hogy a soronlevő és érdemes tanerőket nevezze ki a polgármester, mi ezt az álláspontot nem helyteleníthetjük, mert ez az önkormányzat védelmének helytelen értelmezése volna.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98