Dtum
Login with Facebookk
1937 | Június

Hungária – Lazio 1:1

Vasárnap délutánra az agyforraló kánikula felengedett és enyhítő szellő lengedezett a Hungária úti pálya zöld gyepe felett. Hatezer néző a tribünökön. Sokan közülük gondolatban Prágában és Bukarestben vannak, de hangban mind a Hungária mellett.

Az olaszok Hungária-dresszben futnak ki a pályára, kék trikóba, fehér nadrágban. A Hungária talpig fehérben utazik. Szűnni nem akaró fotografálás, majd Sebes kék-fehér zászlót ad át az olaszoknak. Piros virágcsokrot kap érte. Piola indítja el a labdát, hosszas taccssorozat után a Hungária vezeti az első komoly támadást, de Müller fölé lő.

Bíró luftja után Busani futhat el, de beadását most már fölényesen hárítja el a magyar védelem. Sas első lefutása máris veszélyes, de Kardos gyenge lövése kapu mellé perdül. Az első sarokrúgást az olaszok érik el, de Viani magasan fölé rúgja a labdát.

Turai előre ível. Sas zavarja az olasz kapust, aki ijedtében kornerre ejti a labdát. Villámgyors játék folyik. A Hungária szebben, az olaszok veszélyesebben játszanak. Jó Hungária-támadás gólt ígér, de a belsők agyontologatják a helyzetet.

Titkos összeütközik Baldóval és a Hungária-szélső lesántul. Sarokrúgást ér el a Hungária, amelyet a sérült Titkos helyett Dudás ível a kapu mögé. Az olasz jobbszélső nagy lesről fut el, de szerencsére nincs baj.

A Hungária csatársora blokád alatt tartja a Lazio kapuját, a lövések azonban vagy elkerülik a kaput, vagy Blason fogja meg azokat. Piola, a nagyhírű olasz centercsatár, egyelőre nem sokat mutat. Védelmi hibából Costa lő élesen kapura, de Szabó ujjheggyel kitolja a labdát.

Remek Titkos-beadás után Cseh lő, de a labda az üres kapu mellett elgurul. Dudás megszégyeníti a csatárokat és jobbnál-jobb lövésekkel veszélyezteti az olasz kaput. A Hungária fáradni kezd.

Piola mind jobban és jobban belejön a játékba, kitűnő labdákat osztogat a szélekre és Bírónak ugyancsak sok dolga akad, hogy a gyors centercsatárt le tudja fogni. Az utolsó percekben újra a Hungária, támad, de az olasz hátvédek fölényesen szerelik le a pepecselő Hungária csatársort.

Az első félidő tehát 0:0 arányban végződik. A játékosok holtfáradtan, csuromvizesen vonulnak az öltözőkbe a zuhanyok alá, hogy erőt gyűjtsenek a döntőfontosságú második félidőre.

Hungária-tologatással kezdődik a második félidő is. Az olaszok védekezésre rendezkednek be: Mindössze három csatáruk van elől. Ők már megelégednének a döntetlen eredménnyel is…

A 4. percben kis küzdőszellemet is látni a kék-fehér csatároknál. Sas, Cseh, Kardos, majd Titkos nehéz helyzetbe hozza az olaszokat, de mégsem sikerül gólt lőni. Majd Cseh lőhetne, ehelyett Kardos üres helyre adja a labdát. A közönség Kardos centerbeállítását követeli. Kardos ma valóban jól játszik, a legjobb a Hungária-csatárok között.

A 13. percben Bíró rosszul adja haza a labdát, úgyhogy korner lesz. A 14. percben előretör az olasz csapat; sorozatos támadásaikkal megfagyasztják a vért a nézők ereiben. A Bíró-Kiss hátvédpár erejét megfeszítve védekezik: a csatárok pedig elölről nézik a hátvédsorok vergődését.

Pár pillanat múlva beigazolódik a mondás: mi támadunk, az olaszok pedig gólt lőnek! Piola, az olasz csapat válogatott centere, rárohant a labdára és éles lövése Szabó mellett utat is talált a hálóba. 1:1 a Lazio javára!

Az olasz gólt feltűnően nagy tapsvihar fogadja, majd füttykoncert váltja fel. Gyenge vigasz, hogy újra a Hungária támad… De az olaszok mind a tizenegy emberüket hátravonják, még a szélsők is hátvédet játszanak.

A kék-fehérek most egymásután három kernert is kiharcolnak, de gól egyikből sem lesz, mert az olaszok közül öten játszanak kapust! A 23. percben mégis megtörik az olaszok védekezés ereje: szabadrúgás a Lazio ellen, ezt Müller Csehhez rúgja, aki mellel a hálóba nyomja a labdát. 1:1!

Rohamoz most a Hungária, ha későn is. Egyik kornert a másik után rúgja a magyar bajnokcsapat. Sötétedik, a közönség is megindul hazafele, csak a Hungária győztes gólja nem akar megszületni. A 37. percben majdnem sikerül: Titkos beadását Cseh kapásból alig rúgja a kapu mellé. Az olaszok „húzzák az időt elégedettek az eredménnyel, amely döntetlen marad.

A Hungária négy-öt góllal is megnyerhette volna ezt a mérkőzést. A hátsó formációk nem is mondtak csődöt, de a csatársor annál inkább. A rengeteg akcióból mindössze egy gólt tudtak rúgni. Titkos rossz játékára mentség sérülése. Cseh és Müller rossz játékára azonban nincs mentség.

A Lazio semmi különöset nem mutatott. Védekezni jól tudnak. Centerük. Piola veszélyes, de Turai jól fogta. Krist csehszlovák játékvezető nem csinált hibát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98