Dtum
Login with Facebookk
1938 | Május

Rövidek

A miniszterelnök és három miniszter beszél e héten a költségvetés vitájában
Budapest, május 30.
Holnap kezdi meg a képviselőház a költségvetés részletes tárgyalását , de ezt megelőzően felszólal Reményi-Schneller pénzügyminiszer, hogy válaszoljon a legrövidebb költségvetési vita szónokainak. Miután a Ház részletes tárgyalás alatt nyolcórás üléseket tart, lehet, hogy még kedden az igazságügyi tárca vitája és Mikecz igazságügyminiszter beszéde után megkezdődik a honvédelmi költségvetés tárgyalása. Ennek során fog elhangzani Rátz Jenőnek, az új honvédelmi miniszternek első parlamenti beszéde.


Szerdán kerül sor a külügyi tárcára, amelynek során Kánya külügyminiszter hosszabb expozéban ismerteti a nemzetközi helyzetet, a cseh kérdést és a kisantanttal folyó tárgyalásokat. Ezután a miniszterelnökség költségvetése kerül sorra, amikor Imrédy Béla szólal fel.


A miniszterelnök valószínűleg a kormány általános politikáját érintő beszédet mond.

 

A „Temps” vasárnapi jelentése szerint a „Magyarság” Szálasiék kezébe kerül
Párizs, május 8.
Ugy kormánypárti, mint ellenzéki politikai körökben az elképesztő lapvásárlást hihetetlennek tartják.

 

Raeder vezértengernagy Magyarországon

Budapest, május 18.

Raeder vezértengernagy, a német haditengerészet főparancsnoka rövid látogatásra hazánkba érkezett, hogy viszonozza Röber Vilmos honvédelmi miniszter tavalyi látogatását.

 

Róma, május 29.
A Pápa szívbemarkoló szózata és Pacelli bíboros megrázó üzenete a vívódó emberiséghez fejezte be vasárnap Krisztus világtáborozását.

Holnap háromnapos vidéki szervező útra megy Eckhardt

Budapest, május 30.
Eckhardt Tibor, a Független Kisgazdapárt vezére, holnap reggel vidékre utazik. Részt vesz a hevesmegyei, borsodi, miskolci és abauji független kisgazdapárti megyei választmány ülésén és a szervezési kérdéseken felül politikai beszédeket is mond.

 

A Független Kisgazdapárt szokásos körlevele szombaton jelent meg, melyben a párt vezetősége felhívja a vidéki szervezetek figyelmét a nyilas fronton észlelhető változásokra. Figyelmezteti a körlevél szervezeteket, hogy a nyilasok – a megváltozott politikai viszonyokra való tekintettel! – a jövőben új taktikát fognak használni és az alkotmányosság leple alatt igyekeznek párttagokat toborozni.

 

Egyébként közli még a körlevél azt is, hogy a párt jelvényt adott ki. A jelvény búzakoszorúban felszántott mezőn eke, mögötte hármas halom, felette a felkelő nap, az egészen keresztül függőlegesen Szent István kardja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Reményi-Schneller Lajos Mikecz Ödön Rátz Jenő Egy lapszám Erich Reader XI. Pius pápa Pacelli
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98