Dtum
Login with Facebookk
1938 | Október

Szendrődy nélkül is nehéz ellenfél volt az Elektromos

Ferencváros – Elektromos 2:1 (0:0)

A Latorca-utcai pályán mintegy 4000 főnyi közönség előtt játszották le a bajnoki mérkőzést, amely a mutatott játéknak megfelelő igazságos eredményt hozott. Igaz ugyan, hogy végeredményben a Ferencváros győzelmét szerencsés körülmények között érte el.

Az Elektromos csapat már a startnál meghendikepelve állt ki, mert csapatának főerőssége, a múlt héten szerencsétlenül járt Szendrődy hiányzott. A mérkőzést elejétől végig a taktikázás jellemezte. Mindkét csapa jól-rosszul taktikázott, végül is az Elektromos az egész mérkőzés folyamán jól bevált módszertől eltért és az okozta a vesztét.

Ugyanis mindaddig, míg a második félidőben a Ferencváros el nem érte a vezető gólját, 3 sőt 4 hátvéddel játszott és ezzel teljesen meddővé tudta tenni a Ferencváros gyengén működő csatársorát.

Amikor a Ferencváros elérte vezető gólját, az Elektromosok változattak taktikájukon és 5 csatárral játszottak. Ki is egyenlítettek, sőt nagyon közel állta ahhoz, hogy a vezető gólt is megszerezzék.

Az utolsó 10 percben az Elektromos úgy látszik mégis győzelemre ment, elhanyagolja a kitűnően játszó Gyetvai fedezetét és ez okozta vesztét, mert a kitűnő szélső a 36. percben pompás lövéssel megszerezte a győztes vezető gólt.

A Ferencváros győzelme ellenére sem elégített ki. Nagy hiba volt, hogy Sárosi játszott centerhalfot. Amikor az Elektromos kiegyenlített, Toldi ment centerre és csak azután, amikor látták, hogy így sem megy a játék, lett Lázár a centerhalf és Sárosi a középcsatár.

Ez a változás nem hozható összefüggésbe a győzelemmel, mert Gyetvai kitűnő játékával és sikerült lövésével vívta ki a győzelmet. A változtatást legkésőbb a második félidő elején kellett volna véghezvinni.

Ferencvárosi támadásokkal indul a játék. Lázár kapu elé tálal egy labdát, Jakab azonban jó helyzetben hibáz. Pázmándy kornerre szerel, az Elektromos állandóan 3-4 hátvéddel játszik. Nem is tud kibontakozni a Ferencváros csatársora. Rozáli váratlanul éles lövését Tihanyi csak centerre tudja védeni.

Azután Bakon véd nagy szerencsével egy gólnak látszó helyzetet. A Ferencvárosnak több a gólhelyzete, de a védők – minthogy sokan vannak – mindig idejekorán közbelépnek, Füzy II. éles lövése a kapu mellé száll és ezzel vége is az első félidőnek.

A második félidőben, amikor a pályára lépnek a csapatok, a közönség „Gyurka, centerbe” ütemes kiáltással fogadja a zöld-fehéreket. Az Elektromos támad és Lovas már az első percekben kapufát lő.

A játék elég változatos, az Elektromos is kiveszi részét a támadásokból. Gyetvai elemében van és a 12. percben kornert ér el és azt ő irányítja kapu elé. Toldi beleteszi fejét és a kapus saját kapujába védi a fejest. (1:0).

Az Elektromos taktikát változtatva, erős támadásba fog. A 24. percben Füzy II. átvágja jobboldalra a labdát, Rozáli elcsípi és ballábbal a hálóba küldi. (1:1)

Utána ismét nagy helyzete van az Elektromosnak, de a középcsatár mellé lő. Toldi középcsatárnak megy, majd a 33. percben Sárosi foglalja el helyét és Lázár lesz a középfedezet.

Az Elektromos az utolsó hét percben megkísérli a második pont megszerzését és elhanyagolja a védekezést. Gyetvai mintegy 20 méterről váratlanul éles lövést küld kapura, amely a léc és a kapus között a hálóba fúródik. (2:1). Ezzel aztán el is dőlt a mérkőzés sorsa.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98