Dtum
Login with Facebookk
1939 | Április

Jugoszlávia elmélyíti politikai és gazdasági kapcsolatait a Róma-Berlin tengellye

Velence, április 23. (Magyar Távirati Iroda)
Ciano gróf és Cincar-Markovics jugoszláv külügyminiszter vasárnap délelőtt ujabb másfélórás megbeszélést folytatott. Az olasz-jugoszláv megbeszélések befejeztével a következő hivatalos közleményt adták ki.


Azoknak a megbeszéléseknek a során, amelyek Velencében Ciano gróf olasz és Cincar- Markovics jugoszláv külügyminiszter között lefolytak, hosszasan megvizsgálták azokat a különböző kérdéseket, amelyek a jelenlegi helyzetben a két szomszédos és baráti államot érdeklik, tekintettel a legutóbbi albániai eseményekre is.

 

E kérdések megvizsgálása újból megerősítette az Olaszország és Jugoszlávia között fennálló kapcsolatok különös szívélyességét. E szívélyesség a belgrádi egyezménytől kezdve, amely biztosította az Adriai-tenger békéjét és a kölcsönös érdekek tiszteletben tartását, minden téren és minden vonatkozásban egyre jobban megszilárdult és megerősödött.


Megállapodtak abban, hogy elmélyítik a két állam között, valamint a Jugoszlávia és Németország között fennálló bizalomteljes együttműködést politikai és gazdasági téren egyaránt abból a célból, hogy előmozdítsák a béke fenntartását és megjavítsák a megszilárdulás előfeltételeit a Dunavidéken.


Ami a Magyarországgal való kapcsolatokat illeti, a két külügyminiszter megvizsgálta a legutóbbi megnyilvánulásokból eredő helyzetet és megelégedéssel állapította meg, hogy ezek megnyitották az utat a belgrádi és budapesti kormány közötti hasznos megértés előtt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Cincar-Markovics Galeazzo Ciano
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98