Dtum
Login with Facebookk
1938 | November

Sztojadinovics miniszterelnök baráti hangon emlékezett meg Magyarországról

Belgrád, november 13.
(Az Információ jelentése.)
Sztojadinovics miniszterelnök vasárnap Ujvidéken a választási hadjárat során beszédet mondott, amelyben a kül- és belpolitika kérdéseivel foglalkozott. A miniszterelnök beszédében a magyar-jugoszláv kapcsolatok alakulásáról szólva a következőket mondotta:
Rövid idővel ezelőtt Bledben megegyezés jött létre északi szomszédunkkal. Szombaton  a magyar miniszterelnök meleg szavakkal emlékezett meg rólunk. Jugoszlávia ilyen körülmények között joggal reméli, hogy ezzel a szomszédállamával is kedvezően alakulnak majd kölcsönös kapcsolataik.


Sztojadinovics beszéde külpolitikai részében egyébként is hangoztatta, hogy Jugoszláviát immár csak barátok és jószomszédok veszik körül. Jugoszláviának nincs követelnivalója másoktól, nem hajlandó azonban egy talpalattnyi jugoszláv földről sem lemondani – mondotta a miniszterelnök.

 

Ezután arról beszélt, hogy a legutóbbi napokban láthatta a világ, hogy bizonyos államok határai huszonnégy órán belül milyen nagy változáson esnek át. Jugoszlávia azonban nem olyan állam, amelyet a zöld asztal mellett teremtettek.


A világ tudja, - folytatta Sztojadinovics - hogy Jugoszlávia határait csak karddal lehet megváltoztatni. A jugoszláv nép a harcosok és hősök népe, tudja, hogy mit jelent a háború, tehát őszintén akarja a békét.


A kisebbségi kérdésről szólva a miniszterelnök megemlítette, hogy éppen Ujvidék és környéke az, ahol a lakosság egyrésze kisebbségekből áll, és pedig magyar és német kisebbségből. A kormány az egyenjogúság politikáját akarja a kisebbségi kérdésben követni.


A miniszterelnök végül a belpolitikai kérdésekről szólva, annak a meggyőződésének adott kifejezést, hogy a kormánypárt a december 11-iki választásból győzedelmesen kerül ki.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sztojadinovics Újvidéki részlet
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98