Dtum
Login with Facebookk
1939 | Január

Miről beszél ma Hitler

London, január 29.
(Az Információ jelentése). Hitler Adolf vezérkancellár hétfőesti birodalmi gyülési beszéde elé az angol sajtó feszült érdeklődéssel tekint. A lapok találgatásokba bocsátkoznak a német államfő beszédét illetően és felsorolják az elképzelhető valamennyi feltevést. Míg a lapok egyrésze ugy véli, hogy a vezérkancellár bejelenti majd Németország uj követeléseit a Keleten, addig a Sunday Times azt állítja, hogy az 1939-es év Németország számára a nyugati külpolitikai sikerek jegyében fog állani.


A lap diplomáciai szerkesztője állítólagos értesüléseit közli, amelyek szerint Németországban különböző katonai intézkedések történtek volna. Azt állítja a lap, hogy Karinitában csapatösszevonásokat hajtottak vére, továbbá, hogy katonai tanácsadókat küldtek Líbiába és hogy Németországból nagymennyiségű municiót indítottak volna utnak Olaszországba.


A lap diplomáciai szerkesztője szerint mindez arra mutat, hogy Németország most „nyugati offenzívára készül”.


A Sunday Times személyi változásokat jósol a német kormány összetételében. Frick birodalmi belügyminiszter állítólag nyugalomba vonulna és helyét az SS vezére, Himmler foglalná el. Megismétli a lap az angol sajtó egyrészének multheti – időközben megcáfolt – hiresztelését is, amely szerint Göring vezértábornagy hadügyminiszter lesz, sőt bizonyos körülmények között birodalmi kancellár is.

London, január 29.
A vasárnapi angol lapok érdeklődésének középpontjában Chamberlain miniszterelnök birminghami beszéde áll, amelyet nemcsak valamennyi angol rádióállomás közvetített, hanem ugyszólván csaknem a világ valamennyi nagyobb rádióállomása. Megállapítható, hogy a miniszterelnök beszéde általábanvéve igen kedvező visszhangot váltott ki.


A lapok kommentárjai nagyjában azonosak és csak lényegtelen a lapok megitélésében az eltérés. Csaknem valamennyi lap rámutat arra, hogy ezekután a külföld nem marad kétségben afelől, hogy Anglia mindaddig nem lát alapot felfegyverzésének abbahagyására, amíg nemzetközi egyezmények nem rendezik a fegyverkezések korlátozását.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
 Hitler Adolf Frick Himmler Göring
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98