Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1939 | Május

Gólzápor az Üllői-úton

Ferencváros – Salgótarján 13:0 (8:0)

3000 néző foglalta el az Üllő-úti pálya tribünjeit pünkösdhétfőn, amikor a Ferencváros a salgótarjáni csapatot látta vendégül bajnoki mérkőzés keretében. A Ferencváros a balösszekötő helyén Kiszelyt, jobbfedezet posztján pedig Magdát szerepelteti.

Pompásan kezd a Ferencváros. A 4. percben Bíró beadását Polgár befejeli (1:0) és nyomban utána Gyetvai ívelt labdáját Sárosi dr. juttatja a hálóba. 2:0.

Állandóan a Ferencváros támad. Különösen balszárny van elemében. Sárosi beadásából Polgár lövése alig kerüli el a kaput, majd az újra a középcsatár helyén szereplő kitűnő játékos ragyogón sikerült cselsorozattal az egész salgótarjáni védelmet becsapja és lövése védhetetlenül száll a hálóba 3:0.

A Ferencváros gólszüretje” egymásután termi a pompásnál pompásabb gólokat. Most Sárosi III. vágja előre élesen a labdát bátyjához, tőle Kiszelyhez jut az átadás és a balösszekötő „nagy gólt” vág a vidéki kapus hálójába. Már 4:0 az eredmény.

Két pere múlva Polgár ugrik ki és biztos lábbal zúdítja be az ötödik zöld-fehér gólt. A tribün közönsége nagy örömmel figyeli az ellenállhatatlanul gördülő ferencvárosi támadásokat és még alig ült el a gólt jutalmazó taps, máris újabb gólt ünnepelve verődnek össze a tenyerek.

Gyetvai szemkápráztató technikai trükkel futtából emeli középre a labdát a salgótarjáni védők feje fölött és Kiszely lövése ellen nincsen „orvosság”. 6:0.

Pálinkás még nem is jutott labdához, pedig a Ferencváros most egy kissé engedett az iramból. De rövidesen jönnek az újabb gólok. Polgár egy reménytelen labda után iramodik, a salgótarjáni kapus is kirohan, de a középcsatár gyorsabb és mellette bevágja a labdát. 7:0.

Nyomban utána Polgár lábán Gyetvaihoz kerül a labda, aki lehetetlen szögből olyan lövést küld a kapura, hogy szinte nem is látni, hogyan kerül az a hálóba: egy csattanás a kapufáról, mint a villám, vágódik be a labda. 8:0.

Még Magda huszonöt méteres lövése csattan a kapufán és ezzel vége a félidőnek.

Gyetvait csúnyán felvágják a tizenhatoson belül: ezzel kezdődik a második félidő. A balszélső nagyot esik, de a játékvezető nem ítél tizenegyest. A 8. percben Bíró nagy iramban fut el, beadását Sárosi dr. elegánsan küldi a kapuba. Már 9:0 az eredmény.

Két pere múlva itt a tízedik. Gyetvai szökteti ki Sárosi dr.-t, aki megvárja, amíg a kapu elvetődik, s azután nagy flegmával a kapuba „pofozza” a labdát.

Gyetvait ismét csúnyán gáncsolják a büntető területen belül, a játékvezető sípja megint néma marad és a közönség nagy tüntetést rendez. Csöppet sem tetszik a nézőknek, hogy kedvencüket bántatlanul rúgják, lökik a védőjátékosok, csakhogy elhárítsák a gólveszélyt.

A 11 percben fog először labdát a mérkőzésen Pálinkás, majd nyomban utána Kiszely és példáját követve Gyetvai, az üres kapuba sem találnak be.

Tréningmérkőzés jellegű a játék és így esik a 25. percben a tizenegyedik ferencvárosi gól: Gyetvai három védőn verekszi át magát, beadását a villámgyorsan odaérkező Bíró nagyszerű tempóban fogja el él élesen behelyezi. 11.0.

A 40. percben Sárosi III. szabadrúgásból beállítja a tucat gólt. A 44. percben megint Sárosi III. a gólszerző. 13:0. Ez egyben a Ferencváros századik gólja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A Zeppelin III. berlini utja A Zeppelin III. berlini utja
Végre kedvezett Zeppelinnek a szerencse és III. számu óriás...
A KAOE nemzetközi versenye A KAOE nemzetközi versenye
A sikerült versenyek közé tartozott a KAOE-nak 3000 néző előtt kitűnő...
Keresztén, Keresztény, Keresztyén... Keresztén, Keresztény, Keresztyén...
Szilády Zoltán, a jeles föld- és természetrajztudós. gondolt merészet...
Pusztít az árvíz Pusztít az árvíz
Zalaegerszegről jelenti telefónon a Hétfői Napló tudósítója:...
A lándzsadobás sportja A lándzsadobás sportja
Az angol nők egészséges, gyakorlati gondolkodását jellemzi, hogy...
Jankovich teljes naplója december 1-től 10-ig Jankovich teljes naplója december 1-től 10-ig
December 1.Vadászkürt. III. em. 72. Első látogatás a főkapitányságon....
A Magyar Sport-Club megalakulása A Magyar Sport-Club megalakulása
*Magyar Sport-Club* czimmel egy, az összes sportágakat felölelő új...
A magyarság fejlődése az utóbbi kétszáz év alatt A magyarság fejlődése az utóbbi kétszáz év alatt
Az „Országos magyar szövetség” által megindított...
Mi újság?
Hírek, érdekességek a tudomány és a technika...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98