Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1940 | Február

Átmulatott éjszaka után kiugrott a New York kávéház félemeleti ablakából az utcára egy fiatal dizőz

Vasárnap reggel hangos csörömpölésre lettek figyelmesek a Miksa-utca járókelői. A New York kávéház Miksa-utcai frontjának félemeleti ablaksora felől hallatszott a csörömpölés, majd a következő pillanatban zilált hajú nő jelent meg a kitört ablakban és mielőtt még a járókelők felocsudhattak volna, a kitört ablakon keresztül lezuhant az utcára.

A 18-20 év körülinek látszó nő eszméletlenül, véresen terült el az aszfalton. Néhány perc mulva a New York kávéházból többen kirohantak a Miksa-utcába, majd megérkeztek a mentők is. A leány közben eszméletre tért és hangosan sikoltozott:
- Mit tettem?! Tönkretettem az életemet!...
A járókelők elborzadva látták, hogy a szerencsétlen leány borzalmasan össze van vagdosva és a sebekből patakzik a vér. Csupa seb volt a válla, keze is. A kihívott mentők hordágyra akarták tenni a leányt, de nem bírtak vele, mert dobálta magát és hangosan jajveszékelt. A mentő orvos intézkedésére a hordágyhoz szíjazták és csak így tudták elszállítani a Rókus-kórházba.

Az öngyilkos leány: Erdélyi Klára 20 éves dizőz volt, aki hajnali 4 óra tájban egy magasrangu tisztviselő társaságában tért be a New Yorkba. Az estélyruhás, csinos leány kísérőjével az emeleti páholyok egyikében foglalt helyet. Sört és bort ittak, majd az ujabb italok hatása alatt Erdélyi Klára egyre furcsábban viselkedett. A személyzettel összeveszett, sőt egyikét-másikét tettleg is inzultálta. Később megnyugodott és csendesen üldögélt a társaságában lévő férfival a páholyban.

Kilenc óra tájban a telefonfülkébe ment és valakit felhívott, a hívott szám azonban nem jelentkezett. Visszament páholyába és elkeseredetten panaszkodott, hogy nem sikerült telefonálni. Néhány perc mulva ismét a telefonfülkéhez sietett, ott összeszólalkozott a telefonkezelőnővel, aki gyanusnak találta a viselkedését és nem merte egyedül hagyni a fülkében. A leány ugyanis már előbb tett olyan kijelentést, amelyből arra következtetett a telefonkezelőnő, hogy öngyilkosságot akart elkövetni.

Erdélyi Klára a Miksa-utcai oldalon lévő félemeleti kártyásszobába rohant, még pedig egyenesen neki az ablaknak. Az ablak előtt szék állott, arra felugrott és fejjel nekiugrott a majdnem félcentiméter vastagságu ablaküvegnek. Ugyanakkor kezével is tördelte az üveget, és amikor a belső vastagabb ablaküvegen áttörte magát, bezuzta a külső ablaktáblát is és nagy lendülettel kivetette magát az utcára. A Rókusban megállapították, hogy a leány a zuhanás következtében tőrést szenvedett, de a legsulyosabb sérüléseket az ablaktábla szilánkjai okozták.

Erdélyi Klára több kávéházban lépett fel az elmult hónapokban, legutóbb Miskolcra szerződött, az egyik ottani kávéházba és onnan néhány nappal ezelőtt tért vissza Budapestre, mert szerződést kínáltak neki az egyik pesti kávéházban.

Édesapja Erdélyi Kálmán sportárukereskedő, akinek a Terézkörut 31 alatt van üzlete. Erdélyi Klára tettének okát eddig még nem sikerült megállapítani. Állapota, ha nem is életveszélyes, de rendkívül sulyos, mert sok vért vesztett a sérülések következtében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Nők az irodalomban Nők az irodalomban
Legutóbb öt írónő könyve került kezembe, véletlenül majdnem...
Villámcsapások szaporodása
Már régebben is gyakran emlegették tudósok és laikusok is egyaránt,...
Amerika baja Amerika baja
A történetirás örökre meg fogja bélyegezni a jenkik kapzsiságát,...
Mi újság?
Hírek, érdekességek a tudomány és a technika...
Egy angol spiritiszta lefényképezte a hősi halottak szellemét
Az egyik londoni napilap roppant érdekes vitát teremtett az angol...
Wolff, Petrovácz, Csilléry és Müller kormányttámadó beszédeket mondtak Wolff, Petrovácz, Csilléry és Müller kormányttámadó beszédeket...
Petrovácz Gyula képviselő tizedik beszámolóbeszédet hívott össze...
I. Rákóczi Ferencz nyugvóhelye I. Rákóczi Ferencz nyugvóhelye
I. RÁKÓCZI Ferenczet, II. Rákóczi György erdélyi fejedelem és somlyói...
Az első munkáselőadás az Operában Az első munkáselőadás az Operában
Vasárnap délután egy órakor volt a Nemzeti Operában az első ingyenes...
Tanácsköztársaság Tanácsköztársaság
A Tanácsköztársaság idején a Vörös Újság és a Népszava kivételével...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98