Dtum
Login with Facebookk
1940 | Január

Magyarország 1940. évi műkorcsolyázó bajnoksága

Kállay Kristóf a bajnok!

Kemény hidegben rendezték Magyarország műkorcsolyázó bajnokságait. Vasárnap délben 12 órakor került sorra a bajnoki viadal szabadon választott gyakorlat-része. Magyarország műkorcsolyázó bajnokságát – az idén először – Kállay Kristóf nyerte meg, aki már a szombati kötelező gyakorlatok után is vezetett dr. Barcza Rotter Béla és Király Ede előtt.

Kállay magyar versenyzőtől még nem látott, hatalmas ugrásokat végzett el könnyedén, stílszerű eleganciával. Axel Pausennal jött be utána kettős forgásos hármasugrást, aztán egylábú Axelt mutatott be. Tánclépések, holdak következtek majd minden elképzelhető ugrás váltakozott nehéztartalmú programjában.

A piruettekben is a legjobbat nyújtotta. A közönség meleg rokonszenvvel fogadta az, új bajnokot, akinek megjelenése reprezentatív, nem erőlködik, hanem könnyedén, finoman, elegánsan sportol. Sportszerűen készülődött a bajnoki cím elnyerésére. Nagy fejlődés előtt áll. Nemzetközi téren is komoly eredményeket várhatunk tőle.

Minden dicséretet megérdemel dr. Barcza Rotter Béla, aki sportszerűségből egyesre vizsgázott; utolsó percekben tették lehetővé számára az indulást és ő habozás nélkül részt vett a versenyen. A szabadon választott gyakorlatoknál már nem indulhatott, mert kibicsaklott a lába.

Igen szimpatikus volt az aprótermetű Király Ede, aki azonban ma nem volt elemében, mert többet tud, mint amennyit most mutatott. Főleg piruettjei tetszettek. A férfi-bajnoksággal kapcsolatban meg kell jegyeznünk: igen furcsa, hogy bár a tréninghelyen csak úgy nyüzsögnek a férfiak, a versenyen mindössze hárman indultak.

Külföldi mintára kívánatos volna nálunk is bevezetni, hogy csak az veheti igénybe az elkülönítet tréninghelyet, aki versenyen is indul.

Botond Évi és Györgyi káprázatos jégtáncukkal elbűvölték a közönséget

A női bajnokságban a Botond-lányok vitték a főszerepet. Immár évről-évre a legnagyobb sikereket érik el, céltudatos és szorgalmas munkájuknak a gyümölcse azonban tulajdonképpen csak most érett meg. Mert ilyen pontosan és kiválóan talán még sohasem táncoltak a jégen, mint ma. A jéggé dermedt nézőket is elbűvölték és a közönség nem volt rest, forró tapsokkal jutalmazta bemutatójukat.

A bajnokságot Botond Éva ez alkalommal harmadszor nyerte meg. Gyakorlata úgy tartalmilag, mint kivitelben jó osztályzatot kapott a bíróktól. A szőke Botond Györgyi biztosan foglalta el a 2-ik helyet, utána pedig a 14 éves Saáry Évike következett.

Úgy tűnt fel előttünk, mint egy nyíló virág, mint Deanna Durbin, az „Első csók” című filmben. Csupa üdeség, csupa finomság, csupa tehetség! A magyar műkorcsolyázósportban övé a jövő. A negyedik Popp Márta, az all-round sportlady lett. Szépen korcsolyázott Szécsi Ágnes is.

A páros műkorcsolyázó-bajnokság hatalmas meglepetéssel végződött. A Szilassy Nadinka-Kertész István-pár legyőzte a Szekrényessy testvérpárt! A sokszoros bajnokok vereségét annak tulajdonítják, hogy Szekrényessy Attila egyik korcsolyáját nem élesítette ki és a kemény jégen emiatt sokszor – bukdácsolt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Szilassy-Kertész pár a verseny meglepetése Botond Éva, a bajnoknő Saáry Éva a harmadik helyezett Bódy Marika a legjobb a lányok között Réthy Eszter az utánpótlás
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A 110 milliós belső kölcsön A 110 milliós belső kölcsön
A képviselőház pénzügyi bizottsága az elmult hét folyamán tárgyalta...
A hónap rövidhíreiből A hónap rövidhíreiből
A külföldi vasutak mintájára a Máv. is elhatározta, hogy...
A nagyváradi futballisták meghódították Budapestet A nagyváradi futballisták meghódították Budapestet
Nagyváradi AC – Ferencváros 4:1 (2:0) A Ferencváros sohasem...
Berény Róbert és mások Berény Róbert és mások
Az Ernst-múzeumban bukkanik föl művészetével hosszú évek multán...
Kiesett a BKE a világbajnokságért folyó küzdelemből Kiesett a BKE a világbajnokságért folyó küzdelemből
Krynicán rendezik az idén a jéghokki világbajnokságot, amelyen a...
Az FTC szenior versenye Az FTC szenior versenye
Az FTC slágernek ígérkező szenior birkózó versenyének nívóját...
Az ujra jelentkezők Az ujra jelentkezők
Scheiber Dezsőt, a 80-as és 90-es évek hirhedt zsebtolvaját már...
A Rádió gyermekszínészeinek kalandos vendégszereplése Nagyváradon A Rádió gyermekszínészeinek kalandos vendégszereplése...
A Rádió egyik legnépszerűbb, állandóan visszatérő műsorszáma a...
Világraszóló találmány Világraszóló találmány
Két magyar tudós, dr. Klupathy Jenő müegyetemi tanár és Berger...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98