Dtum
Login with Facebookk
1940 | Június

Izgalmas küzdelem után véget ért a futballbajnokság

1. Ferencváros, 2. Hungária, 3. Újpest

Rég volt ilyen izgalmas és az utolsó percig kiszámíthatatlan a bajnokság, mint az idén. A végső pillanatig bizonytalan volt a helyzet. Az utolsóelőtti fordulóban a Ferencváros bajnoksága lépett előtérbe és a vasárnapi finis meg is hozta a Ferencváros bajnokságát.

A végső győzelmet a zöld-fehérek nagyszerű csapata megérdemelte, de ugyanannyi dicséret juthat a többieknek is, hisz a Hungáriának is ugyanannyi pontja van, mint a Ferencvárosnak, amelynek jobb gólarányával hódította el a bajnoki pálmát.

Az Újpest egy ponttal maradt el a többiektől a végküzdelemben. Enyhítő körülmény a számunkra, hogy a startnál néhány kitűnő játékosuk sorozatos sérülést szenvedett és több meccsen meghandikeppelve állnak ki.

Hogy a Hungária nem nyert bajnokságot, azt sokan annak tulajdonítják, hogy Cseh kivált a csapatból. A Ferencváros győzelmét nagyszerű játékos gárdájának köszönheti és ebből a gárdából is kiemelkedik a két Sárosi, Polgár, Lázár, Csikós, Gyetvai.

Ferencváros – Taxi 7:1 (1:1)

Keményen védekezett a Taxi, de a második félidőben összeomlott

BSZKRT Sporttelep - 5000 néző – Játékvezető: Rubint.
Valóságos theatreparée a Hungária uti pályán. A Ferencváros közönsége. Ünnepelni jöttek a bajnokcsapatot! Az első félidőbe azonban az örömbe üröm vegyült. A 10. percben Serfőző megszerzi a vezetést – a Taxisoknak, 1:0-ra vezet a Taxi.

A Ferencvárosban újra játszik Lázár, a technika nagymestere, balösszekötő Kiszely, jobbösszekötő Kiss. A csatársor nem bírja áttörni a taxisok védelmi rendszerét. Még gólhelyzetek is keletkeznek, de hiába. Viszont a taxis ellentámadás is veszélyes.

A 29. percben Sárosi dr. szökteti Bírót, aki lefut, beadását Kolsza a tizenhatoson belül kézzel elüti. Tizenegyes. Pósa belövi. 1:1. Vége az első résznek és máris jő a hírnök a szomszédos pályáról és jelenti, hogy a Hungária-Gamma mérkőzés is 1:1-re áll.

A második félidőben megint nagy ostromba kerül a Ferencváros és ötpercnyi küzdelem után dr. Sárosi kirohan a szélre, éles labdáját Bíró Kisshez fejeli, aki megszerzi a vezető gólt. 2:1. Négy perc múlva Bíró odatálalja a labdát Kisshez és már 3:1 az eredmény.

Hiába védekeznek a Taxisok, már az első félidőben kifulladtak. A 28. percben dr. Sárosi, a 41. percben Kiszely, a 43. percben dr. Sárosi és a 44. percben megint dr. Sárosi a góllövő. Közben a sérült Pásztói kiáll.

A mérkőzés után az 5000 főnyi közönség meleg ünneplésben részesíti a bajnokcsapatot. A Ferencváros gépezete az első félidőben döcögött, megzavarta őket a taxisok kemény, de mindvégig sportszerű ellenállása.

Akik látták ezt a meccset, azok elmondhatják, hogy a taxisok becsülettel küzdöttek és csak sajnálattal vehetjük tudomásul, hogy kiestek a bajnokságból. A második félidőben jó volt az egész ferencvárosi csapat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98