Dtum
Login with Facebookk
1941 | Január

A magánháztartásokból beszolgáltatott élelmiszerek egészségügyi ellenőrzése

Amint ismeretes, a kormány maximálta az egyes háztartásokban és vendéglátó ipari üzemekben tartható élelmiszerkészleteket.
A meghatározott maximumot meghaladó tételek beszolgáltatandók és azokat a rendeletben felsorolt intézmények napi áron veszik át. Felmerült az az aggodalom, hogy egyes háztartásokban nem kellően kezelt, egészségügyileg kifogásolható élelmiszerkészletek vannak raktáron s ezeknek a készleteknek közforgalomba bocsátása árthat a fogyasztók egészségének.

Ebben a tekintetben a hatóságok teljesen megnyugtató intézkedéseket foganatosítottak.
Szigoruan ellenőrzik például azt, hogy olyan háztartásból, ahol fertőzőbeteg van, élelmiszerkészletek közfogyasztásra ne kerüljenek. A tisztiorvos és más hatósági közegek a legszigorubban fogják ellenőrizni, hogy a magánháztartásokból beszolgáltatott készletek minden tekintetben megfelelnek-e a közfogyasztás igényeinek. Meg fognak tehát minden beszolgáltatott készletet alaposan vizsgálni és teljesen ki van zárva, hogy például piszkos, vagy dohos, megromlott liszt, hibás, férges főzelékféle kerülhessen közfogyasztásra.

Felmerült az az aggodalom is, hogy a rendelet zaklatásokra is vezethet,
mert bizonyára akadnak majd rosszakaratu haragosok, akik szomszédaikat névtelenül fogják feljelenteni, hogy azok készleteket rejtegetnek. Megnyugtatásul közhirré tette az illetékes hatóság, hogy semmi néven nevezendő névtelen feljelentést figyelembe nem fognak venni. Az pedig, aki saját neve aláírásával teszi a feljelentést, bizonyára kétszer is meggondolja, hogy alaptalanul vádaskodjék-e.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98