Dtum
Login with Facebookk
1941 | Március

Uj kormánya van Jugoszláviának

Zágráb, március 30.
(NST) Zágrábban a horvát kérdés áll az érdeklődés középpontjában. Egy mértékadó horvát politikus kijelentette, hogy az uj kormány megnyerte a szerbek bizalmát, ugyanakkor azonban elvesztette a horvátokét. Ebben áll a legfontosabb probléma, amellyel a Szimovics-kormány szembekerült. Horvátországban azt hiszik, hogy a belgrádi rendszerváltozás sokkal inkább a horvát autonómia ellen irányul, mint Jugoszláviának a háromhatalmi egyezményhez való csatlakozása ellen.


Zágrábban biztosra veszik, hogy Macsek dr. kedden, vagy szerdán maga is Belgrdába utazik, hogy megvitassa a helyzetet az uj kormánnyal. Valószinűnek tartják, hogy Macsek dr. azt kivánja, a kiadandó kormány-nyilatkozatban emeljék ki a horvát önkormányzat fenntartását és az összes kötelezettségek szigoru megtartását, amelyeket Jugoszlávia a háromhatalmi egyezményhez történt csatlakozással magára vállalt.

Késik a jugoszláv kormánynyilatkozat, mert még nincs megegyezés a horvátokkal
Belgrád, március 30.
A jugoszláv kormány külpolitikai állásfoglalása ügyében várt korménynyilatkozat késése a horvátokkal folytatott tárgyalásokkal áll kapcsolatban. Megbizható értesülések szerint Macsekkel és a kormány horvát szárnyával még nem jött létremegegyezés. Nem hivatalos forrásból származó értesülés szerint Macsek azt követeli, hogy a kormány declarative ismerje el Jugoszláviának a hármasegyezményhez történt csatlakozását. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A szovjetbarát Szimovics által megbuktatott Cvetkovics Macsek
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98