Dtum
Login with Facebookk
1942 | Október

Tíz játékossal is győztek a nagyváradiak

Vécsey, a nagyváradi kapus arccsonttörést szenvedett

Nagyvárad – Ferencváros 3:0 (1:0)

Nagyvárad, október 18.
A labdarúgó-bajnokság őszi fordulójának döntő jellegű küzdelmét tartották meg az ősi városban. A zuhogó eső ellenére több mint tízezer főnyi közönség jelent meg a nézőtéren. Mindkét csapat a hét közben ismertetett összeállításban állt starthoz.

Alig hogy megkezdődött a mérkőzés: Vécsey, a nagyváradiak kitűnő kapusa a labda elé ugrott, ugyanakkor Perényi is a labdáért ment. A két nagyváradi játékos összeütközött és a kapus elájult. (Kórházba vitték, ahol megállapították, hogy arccsonttörést szenvedett.) A nagyváradiak tehát tíz emberrel játszottak. Onódi hátvéd állt be a kapuba.

A közönség azt várta, hogy a többségben levő ferencvárosiak átveszik a játék irányítását. Ehelyett azonban más történt: a nagyváradiak nyomultak föl. A ferencvárosi csatárok nem tudták maguknál tartani a labdát. Ezzel szemben a nagyváradiak állandó ostromba fogtak. A 20. percben ár 6:0 volt a korner arány a nagyváradiak javára…

A 41. percben Rudas elengedte Tóth III-at, aki lefutott a szélen, aztán bekanyarodott középre és 10-13 méterről a hálóba lőtte a labdát. 1:0. A másik pillanatban a Ferencváros már kiegyenlített volna, de Füstös három lépésre a kaputól, hibázott.

A második félidőben ferencvárosi fölény alakult ki. A nagyváradiak védekeztek, közben azonban Tóth, majd Sárvári veszélyeztette a ferencvárosi kaput. Utána Beke beadását Füstös megint elhibázta. A 20. percben szerencsés körülmények között érte el a második gólt a nagyváradi csapat. Tóth III. beadását Csikós elnézte és a befutó Nagy II. véletlenül saját kapujába lőtte a labdát. 2:0. Öngól.

Most megint fokozatosan felnyomultak a nagyváradiak és a 32. percben Bodola faképnél hagyta az egész ferencvárosi védelmet és beállította a 3:0 arányú végeredményt.

A mérkőzés végén, a zuhogó eső ellenére a nagyváradi közönség berohant a pályára és úgy ünnepelte a játékosokat. Hlatky főispán külön elismerését fejezte ki a mérkőző feleknek a lovagias, sportszerű küzdelemért.

A győztes csapatban Perényi jobbfedezet emelkedett ki, igen szemfüles volt Tóth III. A Ferencvárosból csak Sárosi III-at lehet kiemelni. Gyatrán játszottak a ferencvárosi csatárok. Egyedül Siposnak – az újoncnak – volt néhány biztató pillanata.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98