Dtum
Login with Facebookk
1942 | Szeptember

Jóváhagyás előtt a földalatti vasutépités terve

A főváros közgyülése közvetlenül a nyári szünet előtt tárgyalta le a budapesti gyorsvasuti hálózat kialakitására vonatkozó előterjesztést. Egyelőre négy vonalból álló, 90 kilométer hosszu földalatti hálózatot épitenek ki a város belterületén, azonban az egyes vonalak meghosszabitása révén később a környéki hálózat is fejleszthető.

Az uj földalatti vonalak érintik a négy helyiérdekü vasuti vonalat,
valamint a három nagyvasuti főpályaudvart és beilleszkednek a nagyvasuti közlekedés átrendezését célzó legujabb elgondolásba is. A tervezetet felterjesztették a kormányhatósághoz jóváhagyás céljából. Az elmult hét folyamán Szendí Károly polgármester személyesen tárgyalt a közlekedésügyi minisztériumban a közgyülési határozat jóváhagyása érdekében. Különösen a nagyszabásu épitkezés gyakorlati megoldásának kérdéséről folyt szó a megbeszélések során.

A földalatti vasutvonalak épitését közvetlenül a háboru befejezése után
szándékoznak megkezdeni, amikor is a munkások hatalmas táborát tudják majd foglalkoztatni a nagyarányu földmunkáknál. Értesülésünk szerint a gyorsvasuti hálózat kialakitására vonatkozó előterjesztés, amely a kereskedelmi minisztérium nagyvasuti terveivel teljesen összhangban van, a legtökéletesebben megnyerte az illetékes tényezők tetszését, ugy hogy a jóváhagyás most már rövidesen megtörténik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Sztrókay István által tervezett budapesti gyorsvasuti hálózat (1. sz. ábra) A tervezett budapesti gyorsvasut hálózatának módositott terve (2. sz. ábra)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98