Dtum
Login with Facebookk
1943 | Augusztus

A quebeci értekezlet legfőbb programja uj invázió Európában

Washington, augsztus 15.
A Nemzetközi Sajtó Tudósitó jelenti: Beavatott washingtoni körökben ugy tudják, hogy Roosevelt és Churchill a quebeci értekezleten többek között arról is tárgyalnak: ki legyen a szövetséges csaspatok főparacsnoka a tervbevett ujabb európai invázió során. A választás valószinűleg angol hadvezérre esik, vagy Alexander, vagy Montgomery tábornokra, bár nincs kizárva az sem, hogy az összes európai inváziós csapatok főparancsnoksága Eisenhower amerikai tábornok kezébe kerül.

 

Katonai körökben általában véve kétségtelennek tartják, hogy a quebeci értekezlet egyik legfőbb pontja az uj európai arcvonal kérdése. Az inváziós tervet állitólag már részletesen kidolgzoták s Roosevelt és Churchill jóvá is hagyták a tervet.

Roosevelt nyilatkozata az Atlantic Charta megkötésének második évfordulóján
Berlin, augusztus 15.
(TP) Az Atlantic Charta megkötésének második évfordulóján az Egyesült Államok elnöke nyilatkozatot tett közzé. Roosevelt bejelenti, hogy a Charta első tétele értelmében minden népnek megvan a joga ahhoz, hogy kormányzati módszereit maga válassza meg és életének gzdasági és politikai berendezését saját maga építse ki.


Az Egyesült Államokban - mondja az elnök - az az ideális terv jutott érvényre, hogy a civilizációk nevében, ha egyelőre durva eszközökkel is, de meg kell menteni az emberiséget bizonyos államformáktól, amelyek nem alkalmasak a civilizáció fenntartására.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Roosevelt Churchill  Alexander tábornok Montgomery Eisenhover
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98