Dtum
Login with Facebookk
1943 | Június

Elkészült a városi védőnők, óvónők, vöröskeresztes nővérek és szellemi szükségmunkások szociális státusa

A városházi problémák közé tartozik a szociális státus rendezése, amellyel már régóta foglalkozik a főváros vezetősége. Mindazok a fővárosi alkalmazottak, akik a társadalompolitikai ügyosztály keretében működnek, tehát az óvónők, az egészségügyi védőnők, a vöröskeresztes és szociális védőnők, a gondozónővérek és a szellemi szükségmunkások fizetése mindezideig nincsen rendezve és nem tartoznak a fővárosi státus keretébe.

A belügyminiszter intenciója szerint Szendy Károly polgármester elrendelte
a szociális státus felállítását és a vonatkozó előterjesztéssel június első felében foglalkozik a főváros törvényhatósági bizottsága. A szociális státus közel 2000 személyt érint. A státust öt szempont figyelembevételével készítik el. Az első a szociális feladatok szakszerű megoldása, a második az érdekelteknek a közigazgatás szervezetébe való beállítása, a harmadik a szociális státus keretébe tartozó tisztviselők egzisztenciájának biztosítása, a negyedik az utánpótlás biztosítása, az ötödik pedig a pénzügyi szempontok, amelyek figyelembevételével készül a tervezet.

A tervezet szerint a képesítések figyelembevételével a kilencedik fokozat lesz a legmagasabb,
amely a szociális státusban elérhető. Kivételes képességű egyének azonban elérhetik a VI. fizetési osztályt is. A szociális státusba csak azokat veszik fel, akik elvégezték a 3 éves szociális tanfolyamot és érettségi vizsgálattal bírnak. A szociális tanfolyam az ősz folyamán kezdi meg működését és azon egyetemi tanárok adnak elő.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98