Dtum
Login with Facebookk
1943 | Május

A Gyári Szabadidő Szervezetek nyári programja

A magyar gyáripar példaadó fiatal szociális intézménye, a Gyári Szabadidő Szervezetek Központja, most fejezte be új programjának összeállítását.
Eszerint május közepén rendezik meg a gyárközi férfi és női kard- és tőrvívó-versenyeket, június közepén bonyolítják le a gyári nemzetközi úszónapot és augusztus közepén, mint tavaly, ismét sor kerül a gyáripari nemzeti sportnap megünneplésére. A versenyeken természetesen nemcsak fővárosi, hanem vidéki munkásversenyzők is részt vesznek.

Mint a felsorolásból láthatjuk, a nyári program a testedzés jegyében készült el.
Ez azonban korántsem jelenti az intézmény egyoldalúságát. A Szabadidő Szervezetek kulturális programja, amely nem kevésbé volt gazdag, az évszak lehetőségeihez igazodva május közepén zárul le és már most serényen folyik a következő őszi és téli program összeállítása. Ezen elsősorban ismét a kedvezményes árú színházi akciók és az egyetemesen vagy gyárankint megrendezett fővárosi és vidéki műkedvelő előadások és művészesték jutnak főszerephez, meghívott művészek, illetve gyári előadók részvételével.

A kulturális program keretébe tartozik továbbá
különböző kiadványok kibocsátása. Ezek a következők lesznek: A gyáripari dolgozók sportja, Jóléti szolgálat a gyárban, A gyári műkedvelés.

A Szervezet munkája megérdemelten elismerésben részesül.
Az elismerés a taglétszám növekedésében tükröződik. Míg egy évvel ezelőtt a Szervezetnek csupán 119 tagvállalata volt, kereken 130.000 dolgozóval, ma a taglétszám majdnem kétszerese: 223 vállalat 230.000 munkással.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98