Dtum
Login with Facebookk
1943 | Október

Beszélgetés Keck Antallal

Budapest, október 10.

Politikai körökben nagy feltűnést keltett az a támadás, amely Nyilaskeresztes Párt uj reggeli napilapjában, az Összetartás-ban jelent meg Keck Antal országgyűlési képviselő ellen. Az Összetartás azt irta Keck Antalról, aki ma a Magyar Élet Pártjának tagja, s azelőtt nyilas képviselő volt, hogy azért forditott hátat a nyilasoknak, mert  a Nyilaskeresztes Párt erkölcsi törvényeit nagyon szigoruan tartotta és közgazdasági ambiciót, mint nyilas képviselő nem elégithette ki.


Vasárnap beszéltünk Keck Antal képviselővel, aki a következőket mondotta:
- Mindazt, amit közgazdasági tevékenységemről, meggazdagodásomról stb, irnak és terjesztenek nyilas oldalról, szemenszedett valótlanság. Semmiféle közgazdasági vállalatot nem alakitottam és igy semmiféle külföldről beszivárgott egyén strómanja nem lehetek. A cikk irója is tisztában van ezzel, mégis rágalmas. Én szegény ember maradtam, mint képviselő is, nem gazdagodtam meg, mint sokan ott a szélsőjobboldalon. Ami az erkölcsi normákat illeti - a nyilasok erkölcsi normáit -,  arról nem nyilatkozom, mert ezzel a kérdéssel kapcsolatban már sok eddig meg nem cáfolt megállapitás hangzott el. A magyar közvélemény etekintetben már tisztán lát.


- Én nem most léptem ki a Nyilaskeresztes Pártból, hanem másfélévvel ezelőtt. Kiléptem azért, mert ugy láttam és éreztem, hogy az a politika, amelyet a szélsőjobboldalon folytatnak, az országnak jobb jövőjét nem szolgálja. Ma, ezekben a komor történelmi időkben nemzeti egységre, nemzeti összefogásra, tisztult és becsületes szellemre van szükség. A szélsőjobboldalon a széthuzás politikáját szolgálják. Önös pártérdekekért harcolnak és mindent egy lapra akarnak feltenni.


- A magyar kormány nemcsak egy lapot lát, hanem 32 lapot. S miután mind a harminckét lapot látja, tudja, hogy mit kell cselekednie. Ugy érzem, hogy nekem, mint jó magyar embernek, kötelességem a kormányt támogatni s ezért léptem be a Magyar Élet Pártjába. Engem a megkezdett utamról a nyilas piszkálódások nem fognak eltériteni. Gyalázkodásaikra a jövőben nem is fogok válaszolni. A szélsőjobboldal felé ez az utolsó szavam. Még csak egy tanácsot adok a nyilas oldalnak: seperjen a maga portáján. Talál ott elég - kisepernivalót.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98