Dtum
Login with Facebookk
1944 | Április

Amerikai folyóirat a szövetségesek olaszországi inváziós kisérletének sikertelenségéről

Berlin, április 2.
Stockholmból jelentik: A News Week cimű amerikai folyóirat megállapitja, hogy az egész olaszországi inváziós kaland ma a szövetségesek legnagyobb hadászati tévedésének bizonyult. Az olaszországi harc kedvezőtlen hatással volt a britek és az amerikaiak többi hadászati rendszabályára. Csak a németeknek volt belőle előnyük. A nettunói vállalkozás nem sikerült és csak tovább rontott a szövetségesek helyzetén.


A folyóiratnak ugyanebben a számában Fuller amerikai tábornok, aki ezidőszerint Eisenhower főhadiszállásán tartózkodik, különösen élesen birálja az Anzio melletti hidfő felállitását. Egész Európa szükségként azt kérdi ma, hogy ha az angolok és amerikaiak különös ellenállás nélkül meglepetésszerűen végbement partra szállás után semmit sem értek el Anzióban, mi következhet még be akkor, ha igazi második arcvonalat létesitenek? Ma tisztában kell lennünk azzal, hogy az olaszországi kaland már kezdettől fogva nem felelt meg a hadászatnak. Az amerikai tábornok nézete szerint nem lett volna szabad erre vállalkozni. (MTI)


Berlin, április 2.
Londonból jelentik: A londoni sajtó különféle megjegyzésekkel kiséri a szövetséges Cassino melletti sikertelenségét. Igy Rewsher Pál, a Daily Mail algiri tudósitója szerint arra a kérdésre, vajjon a Cassino melletti támadás sikertlen volt-e, feltétlenül igennel kell vaálszolni. Az erős légi bombázással nem támogatták a szárazföldi műveleteket, hanem akadályokat görditetek utjukba. Ezekkel a légi támadásokkal nem sikerült a németeket a Cassino melletti állásokat tartó csapatokat megingatni. A németek kitartottak és a bombázást követő szárazföldi műveleteket megállitották. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fuller tábornok A német erők parancsnoka Albert Kesserling Az angolszászok által szétbombázott Cassino városának romjai az apátság tövében Az ejtőernyős német védőrség Cassino romjai közé fészkelte be magát Német harckocsi javítása a cassinoi csatában
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98