Dtum
Login with Facebookk
1944 | Április

Megerle cikke

Berlin, április 16.
(Német Távirati Iroda.) Karl Megerle, a Berliner Börsen-Zeitung diplomáciai munkatársa a lap vasárnai számának vezércikkében rámutat az angolok és amerikaiak teljes tehetetlenségére a bolsevista hatalom kibontakozásával szemben, Megerle kifejti, hogy Sztalin a moszkvai és a teheráni értekezletek után néhány héttel és hónappal olyan szovjet imperializmus fejlesztett ki, ameéy kiméletlenül tulteszi magát a szövetségeseken.


A Sztalin Finnországtól Olaszországig és Észak-Afrikáig tolta előre a Szovjet politikai hatalmi pozicióit és egyik betörés a másik után követte el az angolok és amerikaiak érdekköreibe. Az angolok és amerikaiak, hogy Sztalin jókedvét biztositsák, Európa egyik részét a másik után áldozzák fel neki, nem tördőve az európai érdekekkel vagy saját érdekeikkel. Diplomáciai vereséget tűrnek el és a két hatalom külpolitkáját a tehetetlenség jellemzik, holott arra emeltek igényt, hogy Európa és a világ számára uj igazságos rendet fognak kiküzdeni.


Megelre azt vizsgálja azután, hogy milyen hatással járna a bolsevista győzelem. A bolsevizmus győzelme nemcsak az orosz imperializmus sikerét jelentené, hanem a bolsevista világnézet legnagyobbfoku sikerét is. Uj dinamizmus egész Európát elárasztaná a bolsevista eszmékkel. Németország megsemmisitése után nem lenne semmiféle hatalompolitikai senki-földje, ütközőállam, amely elválaszthatná a bolsevisták és az angolok és amerikaiak érdekövezeteit.

 

Megerle rámutat arra, hogy Németország számára a háboruban a cél és a feladat mindig azonos maradt. Németország létéért, jógáért és jövőjéért küzd. A földrajzi helyzet és a történelem hozta magával, hogy Németország egyidejűleg Európa életérdekeit is védelmezi. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98