Dtum
Login with Facebookk
1946 | Február

Helyszíni szemle lesz a Landau-gyilkosság ügyében

Egy negyedszázaddal ezelőtt borzalmas kegyetlenséggel végrehajtott gyilkosság ügyében – mint ismertes – a katonapolitikai osztály detektívjei néhány nappal ezelőtt letartóztatták Danszky Mihály és Sipos Kamilló egykori britanniás főhadnagyokat, akik Landau Adolf dúsgazdag borkereskedőt elhurcolták lakásáról, majd a kelenföldi laktanyába vitték, előbb megzsarolták, majd kegyetlen kínzások között megölték.

Az egykori britanniások kihallgatása napokat vett igénybe. Előbb állhatatosan tagadták, hogy részük volt a huszonöt év előtti gyilkosságban. Vallomásuk során olyan adatok kerültek a katonapolitikai osztály kezébe, amelyek szerint Danszkyn és Siposon kívül még számosan vettek részt Landau megzsarolásában és megkínoztatásában. A detektívek a legerélyesebb nyomozást folytatják, hogy a bűnszövetkezet minden tagját rendőrkézre adják.

Danszky és Sipos vallomása alapján most szükségessé vált, hogy a katonapolitikai osztály a helyszínen állapítsa meg: hogyan történt a gyilkosság, ezért elhatározták, hogy a legközelebbi napok egyikén a kelenföldi laktanyába viszik a letartóztatott britanniásokat és végigjátszatják velük a több mint két évtizeddel ezelőtti gyilkosságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98