Dtum
Login with Facebookk
1946 | Május

Szenzációs fordulat a gyilkossággal vádolt Podmaniczky Félix bűnügyében

Az áldozat nevelőapja súlyosan terhelő vallomása a filmrendező ellen

Abban a rendkívül bonyolult bűnügyében, amelynek központjában Podmaniczky Félix filmrendező áll, ismét újabb fordulat történt. Az ismert filmvállalkozót – mint ismeretes – emberölés gyanúja címén 1944 decemberében letartóztatták. Kiderült, hogy lakásán agyonlőtt egy Kovács nevű fiatalembert, egy budapesti ismert ügyvéd neveltfiát, majd annak holttestét ismeretlen egyénekkel elhurcoltatta, úgyhogy a holttest csak hetek múlva került elő.


Podmaniczky azzal védekezett, hogy önvédelemből használta a revolverét. Kovács betört otthonába, dulakodott vele és így kénytelen volt fegyverhez nyúlni.

Később Podmaniczky ügyében olyan vallomások hangzottak el, hogy Kovácsot faji gyűlöletből üldözte és társaságában többször hangoztatta, hogy végez vele.


A vizsgálat nem produkált kellő bizonyítékokat Podmaniczky ellen. Szabadlábra került, majd az ellentétes vallomásokra való tekintettel a nyomozás kiegészítése vált szükségessé s az ügy iratai dr. Szabó István vizsgálóbíróhoz kerültek.

A vizsgálóbíró most kezdte meg a tanuk kihallgatását. Ma délelőtt hallgatta ki Kovács nevelőapját, aki rendkívül súlyos vallomást tett és olyan bizonyítékokat tárt a vizsgálóbíró elé, amelyek kétségtelenül bizonyítják, hogy Podmaniczky előre készült a gyilkosságra és tervét a legpontosabban előkészítette. Az apja ugyanis levelet nyújtott át a vizsgálóbírónak, amelyet Podmaniczky a fogházból csempészett ki barátai és hozzátartozói részére. Ebben a levélben a legrészletesebb utasításokat adja Podmaniczky barátainak, mit, hogyan valljanak, miről tegyenek említést és hogyan adják elő a gyilkosság történetét. Podmaniczky arra utasítja barátait, hogy mint féltékeny szerelmest állítsák be Kovácsot, aki szerelmi elvakultságában tört Podmaniczky életére.

Szabó István dr. vizsgálóbíró az adatok alapján most kiterjeszti a nyomozást Podmaniczky baráti körére is.

Egyébként a vizsgálóbíró előtt már tisztán áll, hogyan történt a gyilkosság. Báró Podmaniczky Félix különváltan élt feleségétől, akinek Kovács udvarolt. A fiatalember a gyilkosság napján kereste Podmaniczkynét, lakásán azonban nem találta. A házbeliektől megtudta, hogy férjéhez ment. Kovács ezután Podmaniczky lakására sietett és közölte a filmrendezővel, hogy beszélni akar vele. Podmaniczky erre előkapta revolverét és lelőtte a szerencsétlen fiatalembert.

Szabó István dr. vizsgálóbíró az új adatok alapján most sürgősen lefolytatja a nyomozást, kihallgatja Podmaniczky baráti körét, egyben hamis tanúzásra való rábírás címén is megindul az eljárás Podmaniczky ellen.
Az ügyben rövidesen szenzációs fejlemények várhatók.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98