Dtum
Login with Facebookk
1909 | Szeptember

Az 1909 – 10. évi bajnoki szezon.

Nyári pihenőjüket már kiélvezték csapataink és a jövő szezon előmunkálatai már megkezdődtek s bizony nem egy csapat vezetőjének adott gondot a csapatokban őszi összeállítása. A nagyobb egyesületekben ugyan kevés, vagy csekélyebb jelentőségü változás lesz a csapatok tagjainak sorában, a kisebbek azonban ezuttal is alá lesznek vetve a szokásos őszi tagváltozásoknak.

 

A bajnoki szezon szeptember első vasárnapján indul meg, de már augusztusban megkezdődtek a tréningjellegü barátságos mérkőzések. Minden egyesület nagy gondot fordított ezekre a szezont megelőző matchekre, mert ezek alapján a csapatok végleges összeállítását eszközölték.
Bár jóslatokba bocsátkozni most még nagyon korai dolog, de az ez évi bajnokságban résztvevő csapatok esélyeit mérlegelni mégis lehetséges.


Az 1909-10 évi bajnokság legkomolyabb jelöltje ismét a Ferenczvárosi TC. lesz. A zöld-fehérek lelkes, kitünő képességü csapata – egy kis szerencse által is segítve – ha talán erős munka árán is, de megszerezheti a jövő évben is a büszke bajnoki czímet. A második helyért ismét erős küzdelemre van kiállítás s az első négy csapat közt végeredményében aligha lesz 1-2 pontnál nagyobb különbség.


A II.-ik klasszisban csaknem bizonyosra vehető a 33-asok szimpatikus csapatának győzelme. A csapat a katonaságtól visszakerülő tagjaival ismét meg fog erősödni s így előreláthatólag az ideinél is szebb szereplésre van kilátásunk. A második helyre itt a Postás csapatot várjuk.


A III.-ik osztály ezidén számos uj résztvevővel szaporodott. Ezek ugyan aligha fognak sok vizet zavarni, de az egymás közötti mérkőzésekkel a helyezésekre esetleg mégis befolyást gyakorolhatnak. A győztest ebben az osztályban most még alig lehet megjelölni. A mult évben mutatott képességeik alapján, valamint tekintetbe véve a csapatok fejlődésképességét, a BLJF., ETC. esetleg Vívó és AC. jöhetnek kombináczióba.
A vidéki bajnokság pedig ismét Kassa és Győr között fog eldőlni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98