Dtum
Login with Facebookk
1901 | November

Sándor királyról és feleségéről

Svájczban a napokban egy könyvet jelentettek meg, amelyen a szerző neve helyett az áll, hogy : írta egy szerb államférfiu. Nem kevesebbet állít ez az államférfiu, mint hogy Sándor, atyja, Milán ellen merényletet szervezett.Vagyis a sabáczi merényletben ő is, meg Draga királyné is részes.

 

Milánnak azért volt az a kívánsága, hogy Ferencz József Ő felsége ne engedje őt Szerbiában eltemetni. A röpirat a trónörökös gyerek-csempészéséről azt mondja, hogy ezt csakugyan el akarták követni. Michel udvari orvos, ki Draga királynét sokáig gyógyította, megmondta, hogy családi örömökre nincs remény.

 

Ezért elbocsátották és a királyné rokonát, Velicskovicsot nevezték ki udvari orvosnak, a ki azt mondta, hogy 1901 tavaszán családi öröm következik. Megerősítette ezt Caulet franczia orvos, a kit ugy világosítottak föl, hogy miután a királyné nem akar az országban körutra menni, orvosi okot mondjon, hogy nem mehet.


A királyné nővére, Petrovicsné áldott állapotban volt ekkor és hajlandó volt a gyermekét átengedni a királynak. De ez ellen tiltakozott a születendő gyermek atyja, a miért időre el is kellett mennie Szerbiából. A trónörökös csempészése tehát nem sikerült, noha Sándor király is kívánta.
A röpirat ugy látszik, hogy hajszolása a feltünésnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98