Dtum
Login with Facebookk
1903 | Március

Lujza toszkánai herczegnő ügye

A volt szász trónörökösné most Lindauban , a toszkánai család villájában van, s alkalmasint ott várja meg lebetegedését, melyre májusban számítanak. Még mindig sokat beszélnek a herczegnőről.


Azt is beszélik, hogy Lujza herczegnő megesküdött az anyja, Alice herczegnő előtt lelke üdvösségére, hogy többé hallani sem akar arról az emberről, Gironról, a ki őt szerencsétlenségbe döntötte. Alice herczegnőt ez az eskü annyira megnyugtatta, hogy kibékült a leányával s magára vállalta azt a nehéz föladatot, hogy Ferencz József királytól is kegyelmet és bűnbocsánatot kérjen számára.

 

A szász udvar a válás kimondása óta nem érdeklődik a volt trónörökösné iránt. A születendő gyermeket a szász trónörökösnek ki fogják szolgáltatni, föltéve ha születés ideje a törvényességet megerősíti. Lujza herczegnő hiány és föltétel nélkül visszakapja hozományát. Ennek kamataiból bőségesen megélhet a herczegnő.

 

Drezdában az utóbbi napokban feltünést okozott O Bryan udvari fogorvos hirtelen elutazása. Ugy magyarázták, hogy leveleket találtak, melyekből kiderült, hogy Giron előtt a herczegnőnek az udvari orvossal volt ismeretsége.

 

A bűnbánó herczegnő ezt valótlanságnak mondja. Alice herczegnő még mindig leánya mellett van Lindauban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98