Dtum
Login with Facebookk
1904 | Július

A távevezős verseny

Mult vasárnap folyt le a folyamregatta József Ágost főh. értékes vándordíjáért. A verseny különös, mondhatni szenzációs érdekességű volt. Itt találkozott ujból a Nemzeti és Pannonia nyolcasa, melyek közül a Nemzeti a mult heti nagy regattán meglepetésszerűen győzte le a monarchia vizein verhetetlennek hitt Pannoniát.

 

A sportkörök óriási érdeklődéssel várták a verseny lefolyását, bár a szakemberek biztosra vették, hogy a Nemzeti fiatal csapatának kedvezőtlen esélyei vannak a 4000 méteres hosszú távon, melyen a Pannónia edzett, rendkívüli testi erejű és szívósságu legénysége teljesen elemében van. A versenyt a Pannonia nyerte meg, gyorsan kiköszörülve a hírnevén a mult héten esett csorbát.


A verseny eredménye és lefolyása a következő volt:
I. Pannonia (Wampetich Imre, Herczegh Béla, Szlávy János, Kirchknopf Ferenc dr., Mannó Miltiades, Kauser Árpád, Bauer Rezső, Gillemot Ferenc v. ev., Raics Lajos korm.) Idő 10 p. 28. mp.


II. Nemzeti ( ifj. Graf Vilmos, Kogutovitz Károly, Killer Ernő, Fabricius Aladár, Szurmák Rezső dr., Hackel Emil, Sztehló Gyula, Levitzky Károly v. ev., Harmos Alfréd dr. korm.)


III. Duna (Redlich Béla, Ágai Gyula, Huszár Ernő, Szoltás Lipót, Alcsuti Ágost dr., Somogyi Aladár dr., Kepes Elek, Zoltán Mihály dr. v. ev., Fehér Hugó korm.)


Startnál a rosszul induló Nemzeti közel egy hosszat veszít, a Pannonia vezet, mind a három csapat teljes erővel dolgozik, az első percben a Nemzeti 40-et, a Duna 38-at, a Pannonia 34-et húz, 200 m.-nél a teljes erővel dolgozó Pannonia teljes egy hosszal vezet. A Nemzetiek folytonos spurttal igyekeznek az előnyt behozni, Duna szorosan az utóbbiak tempója szerint megy, azonban 1000 m. után Pannónia már 1 ½ hajóhosszal van elől. A helyzet változatlan 2000 m.-ig.

 

Nemzeti hiába kísérli meg erősebb tempóval behozni ellenfelét, Gillemot bámulatos biztonsággal tartja élen hajóját. Duna idáig szépen tarja magát, de az erőfeszítést tovább nem bírja s a második helyet végleg a Nemzetinek engedi át, mely a Pannónia 250 méteres gyönyörű végspurtja után 4 hajóhosszal érkezik be másodiknak, míg a Duna hat hajóhosszal harmadik.


A Pannónia csapatának Gillemot a lelke, méltó kiegészítője a 7-es Bauer, kiválóbb 6-ost Kirchknopf dr.-nál képzelni sem lehet annyira átveszi és átadja a vezérevezős minden mozdulatát, Mannót dicsérni fölösleges lenne, az egész sereg pedig egyöntetűség, a test és lapát munkájának tisztaságával, bámulatos styljével és szívóságával a kontinensen párját nem található mintaszerű képet nyújt.

 

A Nemzeti csapata is kiváló legénység élükön kitűnő vezérevezősükkel, Levitzkyvel, ügyes és lelkes kormányosával, Harmossal stylusra erősen megközelíti a Pannóniát, habár erőre és szívósságra még nem is mérkőzhetik azzal. A Duna szép stylusán meglátszik az elsőrendű angol tréner munkája.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A levélcenzor jelentése A levélcenzor jelentése
Ha a magyar néplelket jól ismerjük, akkor tényleges megállapítást...
A telemobiloszkóp A telemobiloszkóp
Hülsmeyer német feltaláló egy új eszközt készített a...
Gömbös mint katona és mint politikus Gömbös mint katona és mint politikus
Gömbös Gyulának küszöbönálló államtitkári kinevezésével kapcsolatban...
Pusztító felhőszakadás Pusztító felhőszakadás
Az utóbbi napokban majdnem egész Európában voltak pusztító zivatarok,...
Rövidek Rövidek
A ,,Corriere Padano”-nak, Balbo lapjának főszerkesztője hosszi...
A szerb királyi pár népszerűtlensége A szerb királyi pár népszerűtlensége
Sándor király és Draga királyné dolgai egyre foglalkoztatják a...
Magyarország a XX. század elején Magyarország a XX. század elején
Magyarország a XX. század elején, föld- és néprajzi, nemzetgazdasági...
Uj jégkorszak? Uj jégkorszak?
A multkori tüzhányó kitörések érdekes kérdést vetettek föl a...
Göbbels cikke a front hangulatáról Göbbels cikke a front hangulatáról
Göbbels német propaganda miniszter a Reich cimü folyóirat vasárnapi...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98