Dtum
Login with Facebookk
1904 | November

A pártok és a házszabályok

A képviselőház október 30-án kezdődött rövid szünete után november 3-án tartja első ülését. A politika ismerősei vihar kezdetét jósolják. A miniszterelnök november 4-én akarja kimagyarázni a házszabályok módosítására tett inditványát. Az ellenzéki pártok ekkora a tanácskozások rendjének megakasztásáról értekeznek már napok óta.

 

Vannak az ellenzékiek közt többen, a kik a miniszterelnököt szóhoz jutni sem akarják engedni, az obstrukczió minden eszközének felhasználásával. A Kossuth-párton sem mindenki pártolja ezt, mert a párt másik része a szólásszabadságot az ellenféllel szemben is tiszteletben akarja tartani, és az ellenállást, a harczot akkorra halasztani, mikor a házszabályok módosítása tárgyalásra kerül.


Volt szó az ellenzékben már arról is, hogy minden párt vitarendező bizottságot küldjön ki és ezek az ellenzéki pártközi vitarendezők közös haditervet dolgozzanak ki és közös taktikában állapodjanak meg. A nemzeti párt egyelőre teljesen elzárkózött az elül és így ez a kisérlet mostanig meddő maradt. A nemzeti párt november 3-ikára tűzte ki tanácskozását.

 

A függetlenségi Kossuth párt minden tagját a fővárosba szólította, hogy a házszabálymódosítás javaslatánál együtt legyenek, a huszonegyes bizottságba való választást megakadályozzák. A párt harczba szólítja valamennyi tagját és kimondotta, hogy a párthűség ellen vét az, a ki ez alul a harcz alul bármi okból is kivonná magát. – Az Ugron-féle függetlenségi párt is a bizottság választásának megakadályozását határozta el. – A néppárt a többi ellenzéket hajlandó támogatni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98