Dtum
Login with Facebookk
1906 | November

Az állategészségügy rendezése

A földmívelési miniszteriumban szabályrendelet készül a husvizsgálat rendezése dolgában. A földmívelésügyi miniszterium az anyaggal már készen is van, a tervezetet már ki is nyomtatták és egy szeptember hónapban tartandó szakértekezlet elé fogják terjeszteni.

Az ankéten részt vesz a fölmívelésügyi miniszterium állategészségügyi főosztálya, továbbá a kereskedelmi és iparkamarák kiküldöttei, meghivott állatorvosok és közélelmezési szakirók, husiparosok és állatkereskedők.

A szabályrendelet rendelkezik közvágóhidak építéséről, husvizsgálatról, a husvizsgálók képesítéséről, a közfogyasztásra szánt állatok életben való megvizsgálásáról, azok levágásáról, a levágott állatok husának és szerveinek vizsgálatáról, továbbá a vágó lajstromokról, a mészárosokról, a husárusítókról, a marhalevelekről, a hatósági husszékekről, a husneműek és hustermékek elkészítéséről és elárusításáról, a szárnyasokról, halakról, vadakról, és a belföldi husszállításról.

A rendelet életbe fogja léptetni a laikus husvizsgálók osztályát, a kiket a rendelet nem állatorvos husvizsgálóknak nevez. E nem állatorvos husvizsgálók részére külön utasításokat bocsát ki Darányi Ignácz földmivelésügyi miniszter. A laikus husvizsgálókat a fővárosi és a modern vidéki vágóhidakon fogják kiképezni. A kurzusok valószínűleg a jövő év elején fognak kezdődni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98