Dtum
Login with Facebookk
1907 | Augusztus

Halmay Zoltán bajnok világrekordot javít a negyed angolmérföldes távon.

Budapest, 1907. julius 28.

Szenzácziós eredménynyel végződött az óTE. által elmult vasárnap rendezett uszóverseny, melynek keretében az eldöntésre kerülő Magyarország 1/4 angol mérföldes bajnokságában Halmay Zoltán megjavította a világrekordot.


A világrekordot eddig az angol Billington tartotta, ki még amatőr versenyző korában 5 p. 32 1/5 mp. javította a világrekordot, melyet Halmay 5 p. 31 1/5 mp-re javított. – Az uj rekorddal Halmay természetesen megjavította a nemrég Zachár által felállított 5 percz 38 2/5 mp.-es rekordját.


Mint a fönti eredményből látható, Halmay formájának tetőpontján van és most nagy érdeklődéssel nézünk Halmay kontinensi, de főleg angliai szereplése elé.

 

A bajnokságban négyen állottak a starthoz: Halmay, Zachár, Tóbiás és Pois István, ez utóbbi rövid idő után feladta a versenyt és így három méltó ellenfél maradt, kiknek küzdelmét vártuk, mely azonban elmaradt. Halmay az indulás után rögtön a mezőny élére kerül és körülbelül 15 yarddal a közönség lelkesedése mellett ért elsőnek a czélhoz Zachár és Tóbiás előtt.


Nagy meglepetéssel végződött a stafétaverseny (Budapest díja) és a műugrás; az előbbit az Óbudai Torna Egylet nyerte meg a híre MTK.csapata ellen. A győzelmet az ÓTE. főleg Kósza Sándornak köszönheti, ki ismét visszanyerte kitűnő formáját és nemcsak a stafétában győzött Hendl ellen, hanem a hátonuszásban Fülöp ellen aratott fölényes győzelmet. A műugrásban az alig 15 éves Széchy Endre (Balaton) győzött érdemtelenül Gööz illetve Dénes ellen. Igen szépen ugrott ifj. Gyeszák Vincze.


A szeniorok versenyében a régi gárda hirneves tagja Balatoni Károly győzött könnyen a vén senior Biegelbauer ellen. A verseny a Császárfürdő uszodájában került eldöntésre, a melynek megrendezésével azonban az ÓTE. nem boldogult. A 10 versenyszámot csak két és fél óra alatt voltak képesek lebonyolítani, melyet rendes körülmények között másfél óra alatt könnyen el lehet végezni. A rendezésnél nem volt különb az indítás sem kivált a handicap-versenyeknél, melyekben különben is rosszak voltak az előnyök.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98