Dtum
Login with Facebookk
1909 | Július

Tátralomniczi sportélet.

A napokban jelentek meg a Tátra Club nyári tátralomniczi versenyeinek kiírásai. 10 oldalra terjedő füzet ez, amely alkalmas arra, hogy ugy a bel-, mint a külföldön az összes sportkörök figyelmét felkeltse az idei tátralomniczi sportesemények iránt.

 

A versenyek sorozata julius 18-án egy nemzetközi atletikai viadallal kezdődik, amelynek főszámai 100 yardos, 1/4 angol mfd.-es síkfutás és svédgerelyvetés bajnokságok, továbbá a kis aranyéremmel dijazott sulydobás, magasugrás, rudugrás, 2 angol mfd.-es ötös csapatverseny. Az utóbiban és 200-200-400-800 m.-es stafétában győztes egylet tiszteletdíjat nyer. Ezenkívül 220 yardos és 1/2 angol mf.-es handicap is szerepel a programmon.


Julius 21-én kezdődik a nemzetközi lawn-tennisverseny, mely ugyanazokat a számokat öleli fel, mint amelyek a MAC. tavaszi nagy versenyén szerepeltek, u. m. férfi egyes (Tátra bajnokság), női egyes, vegyes páros, azután ugyanezeknek handicapjei, kiegészítve a II. oszt. férfi egyes és női páros handicappel. A lawn-tennisversenyt nyomon követi a Golfverseny, amely az első lesz, amelyet Magyarországon rendeznek.

 

E szép sport meghonosítása czéljából nagy anyagi áldozatokat hoz a Tátra Club. A híres lomniczi szánkópálya kifutójánál elterülő havasi réten elsőrangu golfpályát létesített, a kontinensen tartózkodó leghíresebb angol golftréner, James Stagg tervei alapján, akit egyuttal az egész nyári szezonra a club trénerül szerződtetett.

 

A világot járt professionista kijelentése szerint szebb fekvésü és változatosabb golfpálya a lomniczinál a kontinensen nem létezik. A 8 napig tartó golfverseny után augusztus 7-én következik a galamblövészet s 14- ik másodnaponkint tart. A következő napokat 3 napos lóverseny tölti ki. A sokoldalu programmot augusztus 15-én footballmérkőzés fejezi be, amelyen a MAC. és a Kassai AC. csapata fog egymással szemben állani.


A nagyszabásu versenyek iránt máris nagy érdeklődés mutatkozik. A versenyek gazdag díjazása (3 nagy, 4 kis aranyérem és 2 tiszteletdíj) mellett maga a Tátra vonzóereje, a bécsi és prágai versenyzőket is a starthoz fogja vonzani. A többi verseny is előreláthatólag be fogja tölteni azt a hivatását, hogy a külföldieket megismertesse a Tátra szépségeivel.


A Tátra Club vezetősége, élén Zichy Géza Lipót gróffal, a club uj igazgatójával, nagy előkészületekkel készül a nagyszabásu programm lebonyolítására. A sportszerü lebonyolításról a Tátra Club titkára, Lauber Dezső, az ismert sportférfiu gondoskodik, ami már magában véve is pompás ajánló-levél.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98