Dtum
Login with Facebookk
1909 | November

Az első engedélyezett szánkópálya Budapesten

Tudvalevő, hogy a székesfőváros a Budapesti (Budai) Tornaegyletet megbízta, hogy a szánkózásra szükséges szabályokat alkosson és e sportág fejlesztésére czélarányosnak tartott javaslatokat tegyen a városi hatóságnak.

 

A BBTE. III.-ik szakbizottsága a szánkózásra vonatkozó szabályrendeletről tervezetet készített el és mindazon intézkedéseket melyek a szánkózás sportszerü és helye gyakorlása tekintetében szükségesek, részletes javaslat alakjában a székesfőváros tanácsának beterjesztette.

 

A BBTE. már tavasszal hozzáfogott a budai oldalon az egyes sportszerü pályák traszirozásához is és természetszerüleg minden előjel arra mutatott, hogy a BBTE. a budai oldal társadalmának is vezető testülete és a helyi viszonyok, nemkülönben a szánkózás sportjának legjobb ismerője bizatik meg a szánkózás sportjának legfőbb felügyeletével a városi hatóság által.

 

Mindmegannyi meglepetéssel, a város ezutttal is szolgált egygyel és a legjobb ródli pályát a Svábhegyen nem az előkészületek megtételével megbízott BBTE.-nek, hanem a Magyar Athletikai Club-nak adta egy évre.

 

Mint értesülünk a MAC. eme vállalkozásának igen nagy üzleti érdek is a háttere és a várostól csak óriási igéretek ellenében tudta megkapni az első rendszeres hópályát. – Kiváncsiak vagyunk vajjon a MAC. valóra váltja-e az ígéreteket? –

 

A repülés mellett most a MAC. íme ródlizni is fog és valószinüleg csak kiváltságos helyzetben levő embereknek hasítja ki a legjobb területet és gátat vet majd sok ezer ember eddig szabadon üzött testedző szórakozásának. A belépődijas hópálya létesítése elé nagy várakozással tekintünk ugyan, de le kell szegeznünk azt, hogy a budai helyekhez – az előzményeket ismerve – a BBTE.-nek mégis több köze van mint a MAC.-nak. Ugylátszik a városi hatóság ezt nem vette ezuttal figyelembe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98