Dtum
Login with Facebookk
1915 | November

Ellenségeink réme

Az összes harctereken győzelem jár csapataink nyomában s ellenségeink napról-napra érezhetik hatalmas erőnket, mely nemcsak katonáink harci kedvében és kitartásában nyilatkozik meg, hanem harci eszközeink kitünőségében is. Harcolunk ellenségeinkkel nemcsak a harctereken, hanem a tenger alatt és a levegőben is.

 

A régi emberek még álmodni sem mertek volna ilyen harcról s csak a regényirók képzeletében jelentek meg a bombavető repülőgépek, léghajók és viz alatt járó hajók, de még ők sem képzelhették el a modern harcot olyan nagyszerünek, amilyennek a valóságban bizonyult. Harci eszközeink között egyik legnagyobb réme a Zeppelin-léghajók támadása.

 

Különösen az angolok remegnek nagyon a Zeppelinektől, amelyek már nem egyszer figyelmeztették őket arra, hogy gonoszul és embertelenül cselekedtek, amikor rut kapzsiságból, a maguk anyagi érdekeinek kedvéért beleelegyedtek a háboruba s magukra vonták ezzel mindazonak a megvetését, akik a békét szeretik és az emberiség boldogságát óhajtják.

 

A Zeppelin-léghajók, mint tudjuk, állandó remegésben tartják Anglia lakosságát s mint a rossz lelkiismeret, állandóan gyötri őket az a gondolat, hogy ki tudja, melyik éjszakán fog ujból bombákat dobni Londonra a nesztelenül, váratlanul megjelenő rémes „Zeppelin”. Ettől remegnek nagyon az angolok.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98