Dtum
Login with Facebookk
1917 | Augusztus

Gyermekek nyaralása

Nemcsak a felnőttek, hanem a kicsinyek is érzik a háboru terheit. Képtelen élelmiszeruzsora, a tejhiány lefonnyasztotta az arcuk rózsáit, zöldek, penészszinüek szegénykék, kis martirok, akik ártatlanul szenvednek, mert igazán nincs részük a rémségek előidézésében. Jószivü emberbarátok megadták a lehetőséget, hogy néhány száz pesti gyerek vidékre kirándulhasson, kis hust szedjen a csontjaira, szint lopjon az arcára. Derék cselekedet volt. Övék a jövő, ők a nemzet reménye, százszoros figyelemmel s aggódó szeretettel kell ügyelnünk a fejlődésükre!


A gyerek épülő fiatal testének mozgásra, levegőre van szüksége, melyhez a pesti zsufolt bérkaszárnyák szük udvarain s keskeny folyosóin nem juthat hozzá. A nagyváros levegőtlen, kormos kőrengetege, csenevész poros sétányai éppen nem alkalmasak a gyermek szervezetének megerősitésére.

 

Levegő kell a gyereknek, patak, amelyben fürödhet, gyep, amelyen hancurozhat, erdő, amelyben kiáltozhat s amelyben énekére a visszhang ad feleletet s nem a dörmögő házmester.
Néhány száz boldog kipirult gyerekarcot látunk majd ősszel a pesti aszfalton, s hogy a szemeikből acélos friss erő sugárzik, néhány jószivü embernek köszönhetjük, akik lehetővé tették a nyaralásukat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98