Dtum
Login with Facebookk
1918 | Május

Ausztria – Svájc 5:1 (1:0)

Áldozó csütörtökön zajlott le Ausztria és Svájc válogatott mérkőzése, a melynek megtekintésére 18.000 főnyi közönsége gyűlt össze a Práter pályára. Különösen sok előkelő katonatiszt volt a nézők között.

 

Megjelent a mérkőzésen Dr. Bouroart svájci nagykövet, Colloredo-Manusfeld gróf az osztrák olympiai bizottság elnöke. Hohenlohe Konrád herceg, Hohenlohe Konstantin herceg. Ambrózy gróf és még igen sok notabilitás.

A mérkőzésről bécsi tudósítónk a következőket írja:
Pompás időben indult a match, a mely váratlanul az osztrák csapat nagy arányu győzelmét hozta. A gólarány nem hű visszatükrözője a küzdelem képének, mert a svájci csapat a mezőnyben teljesen egyenrangu ellenfél volt, sőt a második félidőben – bár ekkor kapta a gólok kilencven százalékát – fölényben is volt.

Az osztrák csapatban kimagaslott Kozeluh, a DFC csatára, a ki különösen akkor volt elemében, a mikor helyet cserélt Stdnickával. Szebbnél szebb támadásokkal gyönyörködtette a közönséget.

Klubtársa Wilda meg sem közelítette, de azért ő sem volt rossz. Gyönge munkát végzett az osztrák jobb szárny: Bauer – Krzal, Studnicka pedig csak akkor vétette magát észre, a mikor egy gólt lőtt. Egyébként mintha ott sem lett volna.

A fedezetsor közepesnek mondható. Brandstatter csak az első félidőben állotta az iramot, a szélső fedezetek között Konus volt a jobb. A hátvédek kifogástalanul teljesítették feladatukat, Halpern ellenben nem elégített ki. A gólt védhette volna. A svájciak szemnek tetszetős, fair játékot produkáltak. A csapat legjobb embere Funk jobboldali hátvéd és Neimeyer középfedezet.

A csatársor, a melynek erősebb része a bálszárny, meglepte a közönséget fejlett összjátékával. A matchet az első félidőben mintegy 20 percig tartó hatalmas zápor zavarta meg, alaposan átáztatván a pálya talaját és a közönség ruháját.

A csuszós pályát a svájciak sínylették meg, mert az amugy is szokatlan pályán bizonytalanul mozogtak. Az osztrák csapatban az utolsó pillanatban kellett változást tenni. Kuthan nem vehetett részt a mérkőzésben és így került a csapatba Studnicka.

Az első osztrák gól Wilda lőtte, Bauer 2, Kozelub és Studnicka 1-1 gól szerzett. A svájciakat a centercsatát juttatta gólhoz Halpern durva hibájából.

A mérkőzés Fehéry Ákos vezette osztatlan elismerés mellett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98