Dtum
Login with Facebookk
1921 | Október

A szövetségesek nem engedik meg a Magyarországba való betörést

Páris, október 30.
(A MTI. tudósítójának szikratávirata.) A francia lapok egyértelműleg rosszalják a kisentente követelődzését. Az Ere Nouvelle a következőket írja: Csehország és Jugoszlávia kedvetlen a velencei egyezmény jóváhagyása miatt és a karlista puccs gyors liquidációja után is olyan kérdésekkel áll elő, amelyeket rossz szemmel néz Olaszország, de amelyeket Franciaország sem fogadhat el.


Sauerwein a Matinban közli Bethlen István gróf nyilatkozatát, és ezzel kapcsolatban igen rokonszenves hangon ír a magyar kormányról.


Az angol sajtó szintén egybehangulag helyteleníti a kisente magatartását. A Times hosszabb cikkben foglalkozik a kérdéssel és nyomatékosan hangoztatja, hogy a kisentente a maga követeléseiben nem lépheti tul azoknak a követeléseknek kereteit, amelyeket Magyarországgal szemben a nagyköveti értekezlet támasztott. Magyarország a maga kötelességének teljesítése terén elment a lehetőség legvégső határáig.

 

A magyar kormányzó, a magyar kormány és a magyar nép olyan bölcseséget és jóindulatot tanusított, ami megtiltja, hogy a szövetségesek megengedjék a kisantantnak a Magyarország területére való betörést. A magyar közvélemény szerint – irja a lap – a kisentente mindenáron provokálni akarja Magyarországot és pusztán az alkalmat lesi arra, hogy végleg elpusztíthassa.


A Daily Telegraph szerint a magyar kormány magatartása kiáltó módon cáfol rá Csehországnak arra az állítására, hogy a mozgósítás folytatására szükség lenne.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98