Dtum
Login with Facebookk
1921 | Szeptember

Friedrich és Sigray magukhoz akarják ragadni a hatalmat

Bécs, szept. 18.

A Neue Freie Presse beavatott helyről származó tudósítást közöl a budapesti hangulatról, amely szerint a magyar kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz a nézetéhez, hogy az antant-követek első kollektív lépésére adott válaszjegyzékével a kérdés egyelőre elintéződik és most be kell várnia az antant további elhatározását.


Egyes budapesti antantkörökben a magyar kormány további szándékait meglehetősen pesszimisztikus módon ítélik meg. Ugy látják, hogy egyes magyar körök azt a szándékot táplálják, hogy erőszakos csinnyet vessék föl az egész integritási kérdést.


Különösen a Friedrich- és a Sigray-csoport vezető köreiben rendkívül bizakodó hangulat uralkodik és nem lehet elzárkózni attól az aggodalomtól, hogy a csapatok arra törekednek, hogy a hatalmat alkalmas pillanatban magukhoz ragadják.


E csoportok köréből indul ki az ellenállás azokkal az intézkedésekkel szemben, amelyeket a magyar kormány tesz, hogy a nyugatmagyarországi kérdésben megkönnyítse némileg az antant-körök helyzetét. Feltünt az is, hogy Friedrich képviselő, akinek politikai álláspontja közismert, egy idő óta Szombathelyen van.


Általában ugy látszik – mondja ez a jelentés – hogy a budapesti illetékes körök egészen más világban élnek és nem látják a dolgokat a maguk valóságában. (MTI.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Friedrich István Sigray Antal
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98